Mokum Mariteam

Koninklijke Saan is partner in Mokum Mariteam, het in 2008 opgerichte professionele samenwerkingsverband tussen belanghebbende organisaties die in de regio Amsterdam goederen en reststoffen vervoeren. Saan is bij dit project betrokken omdat zij wil bijdragen aan een verlichting van de verkeersdruk en de hiermee samenhangende uitstoot van milieubelastende stoffen. Onze partners zijn Icova, Rederij ’t SmidtjeRederij de Nederlanden en Canal Company.

Meer informatie over het project, waaronder foto’s en filmpjes, is te vinden op de website van Mokum Mariteam. Lees ook het artikel in ons MVO jaarverslag 2009-2010.

‘Vracht door de gracht’

Het doel van Mokum Mariteam is de exploitatie van een milieuvriendelijk, fijnmazig distributienetwerk op het water in de binnenstad om zo het vrachtverkeer terug te dringen.

Halverwege mei 2010 werd het casco van het nieuwgebouwde schip de ‘City Supplier’ opgeleverd. Op het schip is een kraan bevestigd die op bijna 15 meter nog zo’n 750 kg kan verplaatsen. Op 16 september 2010 vond bij het NEMO in Amsterdam de doop van het schip plaats.

Inmiddels mocht Mokum Mariteam de eerste klanten verwelkomen: Amsterdam RAI, Intercontinental Amstel Hotel, theater Carré, BBN Bouwmaterialende Gemeentelijke Materiaaldienst en Stichting Vriendelijke Keukens. De komende tijd kunnen meer geïnteresseerden zich melden zodat het project verder kan worden uitgebreid.

Mokum Mariteam
Inloggen