Nieuws

mrt 30


30-3-2017 14:20  RssIcon
Deze week is de aftrap van een nieuwe serie van speciale verkeerslessen over de dode hoek van vrachtwagens. Samen met de politie van Diemen geeft Koninklijke Saan al jaren dode hoekles; dit seizoen op 11 basisscholen in Diemen en omgeving. De kinderen van groep 8 krijgen uitleg over het gevaar van de dode hoek bij vrachtwagens. Vandaag werden de eerste twee scholen bezocht: Openbare basisschool De Venser en de Sint-Petrusschool in Diemen. André de Vries van Saan nam samen met collega Stefan Hulsebos de praktijkles voor zijn rekening. Tot en met 1 juni a.s. worden bijna wekelijks scholen bezocht door de politie Diemen en Saan.

Dode hoeken

Elke vrachtwagen heeft een aantal dode hoeken. Om ongevallen te voorkomen is het noodzakelijk dat alle verkeersdeelnemers, en zeker jonge (fietsende) weggebruikers, goed op de hoogte zijn van het gevaar van deze dode hoeken. De kinderen ervaren bij de dode hoekles op een leuke en actieve manier wat de gevaren op de weg kunnen zijn.

   

Theorie- en praktijk

De kinderen krijgen eerst theorieles in het klaslokaal, ondersteund door lesmateriaal van Veilig Verkeer Nederland. Daarna gaan ze naar buiten, waar ze na de uitleg rondom de Saan-vrachtwagen, zelf om de beurt plaats mogen nemen achter het stuur. Terwijl hun klasgenoten rondom de vrachtwagen staan, ervaren ze zelf wat een vrachtwagenchauffeur wél - en vooral níet – kan zien. Dat is voor vrijwel alle leerlingen een enorme eye-opener, zelfs na de uitleg die ze daarvoor al hebben gekregen en de filmpjes die ze al hebben gezien. Op deze manier worden de kinderen op een heel directe en interactieve manier bewust gemaakt van de gevaren wanneer ze naast, achter of vlak voor een vrachtwagen fietsen of lopen. Saan draagt op deze manier z’n steentje bij aan de veiligheid op de weg!

Volg Saan op:

Twitter   LinkedIn   Facebook   YouTube

Inloggen