Nieuws

nov 17


17-11-2017 17:47  RssIcon

Vandaag zetten Rutger Alferink, algemeen directeur van Saan en Leo en Koos Spierings, directie van Spierings Mobile Cranes hun handtekeningen onder de overeenkomst voor de levering van een nieuw, vooruitstrevend model Spierings torenkraan. Het betreft de SK487-AT3 City Boy, de eerste hybride mobiele kraan ter wereld.Compacte hybride met grote prestaties

In stedelijke omgevingen worden de eisen op milieugebied steeds hoger, en de beschikbare werkruimte steeds krapper. Spierings Mobile Cranes ontwikkelde speciaal voor deze omgeving de City Boy. Mobiele kranen die op bouwstroom kunnen draaien bestonden al langer, maar dit nieuwe Nederlandse paradepaardje heeft maar liefst drie verschillende drive modes: op diesel, hybride én volledig elektrisch. De kraan is bovendien in deze capaciteitsklasse de meest compacte in zijn soort. Toch doet hij qua prestaties niet onder voor de bestaande AT3. Met hijscapaciteit van 1.700 kg op 40 meter gieklengte en een maximale haakhoogte van 55 meter is hij breed inzetbaar.

Innovatieve stap

Spierings Mobile Cranes speelde altijd al een vooraanstaande rol in de wereld van torenkranen. Spierings zette als eerste een torenkraan op wielen en veranderde daarmee de standaard in de kraanverhuurwereld. Met de introductie van deze energiebewuste, ultra-compacte torenkraan zet Spierings een belangrijke volgende innovatieve stap.

Perfecte aanvulling kraanassortiment Saan

Saan breidt met de AT3 City Boy het assortiment torenkranen wederom uit. Rutger Alferink: “Wij investeren continu om ons kranenpark aan te passen aan de wensen in de markt. Wij geloven echt in dit nieuwe type mobiele kraan. Vanuit onze vestiging in Diemen opereren wij dagelijks in de Amsterdamse binnenstad. De ruimte wordt er steeds beperkter, de eisen vanuit de gemeente steeds strenger en opdrachtgevers hebben steeds uitdagender CO2-reductiedoelstellingen te halen. Bovendien zijn we zelf ook gecertificeerd voor de CO2-Prestatieladder, dus dit is in dat kader ook weer een perfecte aanvulling op ons voertuigenpark.” Met de twee prototypes die Spierings al produceerde wordt momenteel uitgebreid getest. Naar verwachting is het eerste productiemodel van de City Boy vanaf maart te huur bij Koninklijke Saan.


Volg Saan op:

Twitter   LinkedIn   Facebook   YouTube

Inloggen