Innovatieve oplossing beperkt fysieke belasting van medewerkers

Onlangs heeft Koninklijke Saan een opdracht voor Vink Bouw uit Nieuwkoop uitgevoerd waarbij ongeveer 180 stalen buizen in en door een gebouw aan de Strawinskylaan in Amsterdam zijn getransporteerd, een gecompliceerde maar uitdagende opdracht. Daarom heeft de technische dienst van Saan een innovatieve oplossing bedacht die de fysieke belasting van de medewerkers beperkt.

Kantelbare transportkar voor verhuizen van lange buizen met lift

Alle buizen zijn door onze industriële verhuizers met de goederenlift op diverse etages geplaatst alleen was de lift te klein om de 3 meter lange buizen horizontaal te vervoeren. Om dit probleem op te lossen heeft de Saan-engineer samen met een medewerker van de Technische Dienst van Saan een berekening en bijbehorende tekening gemaakt van een speciale kantelbare transportkar die de buizen niet horizontaal maar diagonaal in de lift kon transporteren. Het ontwerp van deze innovatieve oplossing is precies op de maximale binnenmaten van de goederenlift gemaakt en vervolgens heeft de TD van Saan deze transportkar exact volgens deze tekeningen gebouwd.

De verschillende maten buizen hadden daarbij ook nog eens een aanzienlijk gewicht, variërend van 100 tot 125 kg. per stuk met een diameter van 170 tot 220 mm. Veel te zwaar om met de hand te tillen. Om de fysieke belasting van de Saan medewerkers zo veel mogelijk te beperken, was de berekening zo gemaakt dat de transportkar superlicht en eenvoudig te kantelen was zodra de buizen waren geladen.

Op locatie waren voorafgaand aan onze werkzaamheden de stalen buizen afgeleverd. Eerst werden de buizen met een heftruck door de industriële verhuizers op de transportkar geplaatst en daarna met de transportkar naar de goederenlift gereden. In de lift werd de kar eenvoudig gekanteld zodat de buizenkar precies diagonaal in de lift paste.

Op de juiste etage kon de kar gekanteld weer uit de lift rijden om zo de buizen op de opgegeven locatie, in het hart van het gebouw af te leveren waar ze later geïnstalleerd zijn. Een prima oplossing voor dit bouwlogistieke probleem waarbij de medewerkers ook nog zoveel mogelijk fysiek ontlast zijn.

Heeft u ook een bouwlogistieke uitdaging? Leg hem aan ons voor en maak een afspraak met een specialist. Als wij de juiste oplossing niet in huis hebben, kunnen we die wellicht wel ontwikkelen.

Terug naar nieuwsoverzicht