Verhuizing partijbureau PvdA Amsterdam

Het partijbureau huisde op de Herengracht in Amsterdam, maar dit pand paste niet meer bij het beeld en beleid van de politieke partij. Daarom werd besloten te verhuizen naar een – tijdelijk – onderkomen aan de Haarlemmerweg. De PvdA selecteerde Saan Verhuizingen als verhuisbedrijf. De Projectleider van Saan organiseerde en begeleidde deze verhuizing van a tot z. 

Saan verhuisde voor het partijbureau de de volledige inventaris van het kantoorpand, inclusief alle werkplekken van de medewerkers. Ook verzorgde Saan het afkoppelen van pc’s en andere apparatuur op de oude locatie en het aankoppelen op de nieuwe locatie. Zo kon iedereen na de verhuizing weer zonder problemen in het nieuwe kantoor aan het werk.

  • Gedetailleerd plan van aanpak
    De projectleider van Saan maakte eerst een plan van aanpak, inclusief een inventarisatielijst, van-naar-lijst, een duidelijke verhuisinstructie en gedetailleerd draaiboek. Verder ondersteunde de projectleider de afdeling Facilitaire Dienst van het partijbureau bij het opstellen van het inrichtingsplan, de interne communicatie rondom de verhuizing en het opzeggen van de beheercontracten die te maken hadden met het oude pand.

    Volledig ontzorgd
    Na de uitvoering van de verhuiswerkzaamheden werd het oude pand bezemschoon opgeleverd door de verhuizers van Saan. De doorlooptijd vanaf de voorbereiding tot en met de oplevering van het oude pand betrof ongeveer 6 weken. De verkeersontheffing voor het afsluiten van de Herengracht beperkte de verhuizing tot alleen de ochtenduren, toch was de verhuizing in 5 werkdagen afgerond. De medewerkers werden volledig ontzorgd zodat de normale werkzaamheden zoveel mogelijk konden doorgaan. Jan Blom, directeur van het partijbureau Amsterdam, is erg tevreden over de uitvoering van de verhuizing: “Jorien is een geweldig projectleider en ontzorgde ons echt. Ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen. Niets is te veel”.

    Ga naar projectenoverzicht