Saan investeert in Opleiding Machinetransporteur

De afgelopen maanden zijn er bij Saan veel nieuwe collega’s ingestroomd bij de activiteit Industriële Verhuizingen. Daarnaast zijn er ook collega’s die doorstromen vanuit de verhuisafdeling. Om de nieuwe machinetransporteurs de fijne kneepjes van het vak te leren, volgen zij nu allemaal de vernieuwde Opleiding Machinetransporteur.

Eigen opleiding op maat

Het vak van machinetransporteur is zo specifiek, dat hiervoor in Nederland geen opleiding te vinden is. Dit vak leer je dus vooral in de praktijk. Maar aangezien je bij het verplaatsen van machines en complete industriële verhuizingen wel de nodige kennis van zaken moet hebben, heeft Saan in eigen beheer de Opleiding Machinetransporteur ontwikkeld. In deze op maat gemaakte opleiding leer je verschillende technieken als sleeën, rollen en vijzelen en het werken met een hijs- of hefportaal. Ook moet je weten wat erbij komt kijken als er een hijskraan bij de werkzaamheden betrokken is. Hoe werk je veilig? En hoe sla je lasten op een verantwoorde manier aan? Ook het werken met een heftruck komt aan bod, want deze wordt bij industriële verhuizingen voor andere doeleinden gebruikt dan in de reguliere heftruckopleidingen wordt geleerd. Saan ontwikkelde een uitgebreide theoriecursus, aangevuld met praktijklessen.

Een nieuw jasje

Nu de activiteit Industriële Verhuizingen stevig aan de weg timmert en er veel nieuwe collega’s binnen zijn gekomen, ontstond de behoefte om de Opleiding Machinetransporteur in korte tijd door zo’n twintig collega’s te laten volgen. Daarom werd de Opleiding Machinetransporteur in een nieuw jasje gestoken. De leerlingen krijgen de theorielessen aangeboden via een digitale leeromgeving, zodat zij de zeven modules thuis kunnen volgen. De modules worden steeds afgesloten met een toets. Daarnaast volgen de deelnemers praktijklessen, verdeeld over twee volle zaterdagen.  De rest van de opleiding krijgen zij uiteraard ‘on the job’.

Geslaagde praktijkdag

Afgelopen weekend was de eerste praktijkdag van de vernieuwde Opleiding Machinetransporteur. Na een kort begin in de ‘schoolbanken’ was het tijd om praktijkinstructie te doen en daarna vooral zelf aan de slag te gaan. Onder begeleiding van de enthousiaste docenten – allemaal zeer ervaren vakmannen van Saan – ging men met diverse opdrachten aan de slag. Zowel de nieuwe machinetransporteurs als de docenten kijken terug op een geslaagde praktijkdag!

Ook aan de slag als Machinetransporteur?

Wil jij ook als Machinetransporteur aan de slag bij een werkgever die veel investeert in haar medewerkers? Waar je uitzicht hebt op een vast contract en waar je verzekerd bent van een goed salaris, een goede pensioenregeling en een smartphone?  Heb je zin in een afwisselende en uitdagende baan, waarbij je op veel verschillende plekken komt en samenwerkt met leuke collega’s? Wij zoeken, vooral voor onze vestiging Tilburg, (chauffeur) machinetransporteurs met ervaring of ervaren chauffeurs met een technische achtergrond. Kijk dus eens op onze vacaturepagina, wie weet zijn we een goede match!

Terug naar nieuwsoverzicht