Logo Saan museum

Saan Museum

Saan is een familiebedrijf met een prachtige geschiedenis

In het Saan Museum in Diemen komt die geschiedenis tot leven. Bewonder de bijzondere collectie historische auto’s en kranen. Blader op de interactieve schermen door de geschiedenis van ons familiebedrijf aan de hand van foto’s en filmpjes. Je kunt ook je kennis testen met een quiz of een ander spel spelen. (Oud-)Saan-medewerkers dragen zorg voor het de restauratie en het onderhoud van de voertuigen. Ook houden zij het fotoarchief bij. De vrijwilligers van het Saan Museum hebben zelf jaren bij Saan gewerkt, in verschillende functies. Benieuwd naar hun verhalen? Ze vertellen ze graag op de open dagen tijdens de rondleidingen op de open dagen.

Ben je voor 2023 al eens op een open dag geweest? Ook dan is het leuk om even een kijkje te komen nemen. In 2022 is Saan namelijk verhuisd naar de Overdiemerweg 34 in Diemen. En daarmee heeft ook het Saan Museum een prachtige nieuwe locatie gekregen.

Icoontje voor de pagina Saan Museum

Het museum bezoeken

Een aantal maal per jaar opent het Saan Museum haar deuren voor bezoekers. Niet alleen kun je dan het museum bezoeken, een kijkje nemen op het moderne bedrijfsterrein is ook mogelijk. De enthousiaste vrijwilligers, allemaal (oud) medewerkers van Saan, leiden je graag rond en beantwoorden al je vragen. In de agenda hieronder vind je de open dagen van het Saan Museum.

Groepen en bijeenkomsten

Wil je een keer met een groep naar het museum komen? Of zoek je een leuke locatie voor een bijeenkomst of een borrel? Ook dat is mogelijk. Voor groepen is het Saan museum namelijk ook buiten de geplande open dagen te bezoeken. Wanneer je interesse hebt hierin, neem dan gerust contact op voor meer informatie over het maken van een afspraak. Het museum is het gemakkelijkst bereikbaar via e-mail: museum@saan.nl.

Agenda

Open dagen in 2024

Het museum is op deze dagen open van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

De geschiedenis

Koninklijke Saan is een familiebedrijf dat in 1897 werd opgericht. In 125 jaar groeide het bedrijf uit van een eenmansbodedienst die te voet pakjes rondbracht tot een professionele logistieke dienstverlener. Vandaag heeft Saan zo’n 150 medewerkers, drie vestigingen in Nederland en een in Roemenië.

Uit de bodedienst kwam het specialisme verhuizingen voort. In de loop der jaren werden hier steeds nieuwe activiteiten aan toegevoegd,
wat ertoe heeft geleid dat Saan tegenwoordig voor elk probleem op gebied van transport en/of logistiek een oplossing heeft. Nieuwsgierig naar de geschiedenis van Saan? Bezoek het Saan Museum, of klik hier voor een mooi overzicht van de historie!

Collectie

Wij zijn heel trots op onze collectie! In het Saan Museum kun je de historische voertuigen bewonderen. Zij zijn met veel liefde en aandacht prachtig gerestaureerd door de museumcommissie. De collectie bestaat uit vrachtwagens, bestelwagens en kraan- en takelwagens. Elk voertuig heeft zijn eigen verhaal.  Bekijk hier het overzicht van de volledige collectie historische voertuigen en hun bijzonderheden.

Materialen en foto’s

In het Saan Museum kun je naast de voertuigen ook nog verder in de geschiedenis duiken via de belevenisschermen. Hierop vind je namelijk een uitgebreide collectie foto’s en filmpjes. Je kunt ook je Saan-kennis testen via een quiz of een puzzel maken.

Alvast een beetje voorproeven? Het Saan Museum heeft ook een online fotoarchief.
Klik hier voor het digitale fotoarchief!