Formule 1 wagen Aston Martin geplaatst bij Cognizant

De laatste weken is de Formule 1 natuurlijk een belangrijk onderwerp van gesprek. Het succes van ‘onze’ Max Verstappen maakt de racesport steeds populairder en het feit dat een van de races dit seizoen op het Circuit van Zandvoort plaatsvond, deed menig  hart van onze Nederlands Formule 1 fans sneller kloppen. Niet veel mensen hebben ooit de gelegenheid om in een echte Formule 1 wagen plaats te nemen, maar wij hadden er afgelopen week een in handen! Wij plaatsten namelijk een Aston Martin replica bij sponsor Cognizant in Amsterdam.

Aston Martin en Coginzant

Begin dit jaar werd bekend dat Cognizant titelsponsor werd  van Aston Martin F1. Coginzant is internationaal opererend IT-bedrijf dat een verbintenis is aangegaan met Aston Martin F1 voor meerdere jaren als titelsponsor. Met die verbintenis keerde de vertrouwde groene kleur terug op de nieuwe Formule 1 wagen van Sebastian Vettel en Lance Stroll die begin dit maart werd voorgesteld. Bij de digital studio van Coginzant in Amsterdam werd vorige week een replica van deze auto geleverd en door Saan naar binnen gebracht. De klant maakte hier een mooi filmpje van:

Formule 1 wagen door het raam

De Formule 1 wagen betrof een demonstratie auto zonder motor. Deze moest op hoogte naar binnen  gebracht worden: de ingang daar lag op 6.15 meter hoogte. Om dit goed en veilig te kunnen doen hebben onze collega’s van Saan Industriële Verhuizingen schotten en containers gebruikt om een stopping te maken aan de buitenkant van het pand van Cognizant. Om het werk op diverse hoogtes in goede banen te kunnen leiden werd er gebruik bemaakt van twee hoogwerkers. Een flattrack werd voor de vrachtwagen gehangen, zodat de Formule 1 wagen overgerold kon worden. Met behulp van een trekker met kraan werd de racewagen op de containers gezet. Van daaruit werd hij naar binnen gerold door het raam. Met slechts 15 cm speelruimte luisterde dit best nauw, maar de wagen bereikte zonder krassen of andere schade zijn eindbestemming in het kantoor!

Terug naar nieuwsoverzicht