Renovatie ondergrondse metrostations Amsterdam CSWE

 • Bouwlogistiek

Koninklijke Saan is door hoofdaannemer CSWE ingeschakeld om het transport, de opslag en distributie van de bouw- en sloopmaterialen te verzorgen voor de ingrijpende renovatie van de ondergrondse metrostations in Amsterdam. Het transport van al het materiaal en materieel gebeurt zoveel mogelijk over het spoor, om de binnenstad zo min mogelijk te belasten. Op een rangeerterrein buiten de stad vindt de verzameling, opslag en distributie plaats. De transporten over het spoor gebeuren ’s nachts en in een zeer beperkt tijd; iedere nacht is er maar 3,5 uur de tijd om de goederen op de ondergrondse metrostations af te leveren.

CSWE schakelde Saan in om dit logistieke proces in goede banen te leiden. Saan verzorgt ’s avonds het laden van de goederentreinen die het metronet opgaan en de Saan-medewerkers zorgen er tijdens de nachtelijke transporten voor dat de juiste materialen op de juiste plek komen.

 • De ervaring van Saan in diverse disciplines is van doorslaggevende rol geweest voor CSWE om voor Saan te kiezen bij dit project. Saan is goed in verhuizen en verplaatsen en heeft veel expertise in het aanvragen van vergunningen en ontheffingen. Verder heeft Saan ruime logistieke ervaring in de stad Amsterdam. Door de interdisciplinaire benadering is het meedenkend vermogen van de medewerkers van Saan groot. Behalve hun ervaring op het gebied van transport zetten ze ook geregeld hun jarenlange verhuiservaring in. Zo komen medewerkers van Saan tot slimme oplossingen voor diverse problemen.

  Verrichte werkzaamheden
  – Opslag en beheer bouwmateriaal
  – Just in time leveren materiaal op stations
  – Plaatsen van schakelkasten, luchtkanalen en kabelhaspels
  – Inzet terrein coördinator op overslaglocatie
  – Regelen van vergunningen & ontheffingen
  – Leveren van benodigd hulpmateriaal o.a. (mini) kranen, heftrucks, hoogwerkers, stempels e.d.
  – Inzet project uitvoerder

  Ga naar projectenoverzicht