Saan hijst reactoren nieuwe fosfaatfabriek over spoor

Koninklijke Saan heeft in opdracht van CTC Tankbouw drie hele grote reactoren van 63, 30 en 20 ton, en een trappentoren van 20 ton met maar liefst drie kranen verhuisd bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Amsterdam. De zware reactoren zijn met twee kranen tegelijk gehesen.

De reactoren kwamen per ponton aan voor de bouw van de grootste fosfaatfabriek van Nederland. Op de kade stonden een 220 tons en 150 tons kraan van Saan klaar om met z’n tweeën de reactoren op een dieplader te plaatsen. De dieplader reed naar het spoor op het terrein. Aan beide kanten van het spoor stond een kraan, aan de ene kant een 400 en aan de andere kant een 220 tonner. De reactoren moesten weer met twee kranen tegelijk over het spoor worden gehesen en werden aan de andere kant op een betonnen fundering (sokkel) geplaatst.

  • Het treinverkeer was voor deze exceptionele verplaatsing vanaf 9.00 uur stil gelegd. Alle 3 de reactoren en trappentoren zijn voorzichtig over het spoor gehesen en tenslotte aan de andere kant geplaatst.

    Ga naar projectenoverzicht