Aluminium telekraan: licht en duurzaam!

Hij staat nog even bij onze Technische Dienst om volledig Saan-waardig de deur uit te kunnen: de nieuwe Klaas aluminium telekraan. Deze lichtgewicht mobiele hijskraan, die ook als hoogwerker uitgerust kan worden, is een mooie toevoeging aan ons groene assortiment. Hij kan namelijk elektrisch draaien en op HVO100 rijden. Vanaf vrijdag a.s. is hij te huur!

Lichtgewicht met grote prestaties

De aluminium hijskraan is niet nieuw in ons assortiment: in 2021 werd er al een toegevoegd aan onze vloot. De belangrijkste reden voor de investering in deze kraan was dat hij zo licht is dat hij perfect in te zetten is in bijvoorbeeld Amsterdam en Utrecht: steden met kwetsbare, historische centra en daarom strenge vergunningsregels. Met zijn geringe gewicht van slechts 21 ton, een 54 meter giek en een hijscapaciteit van zo’n 3 ton werd deze zeer compacte kraan het slimme alternatief voor relatief licht hijswerk in de binnensteden.

Hoogwerker-uitrusting

Naast zijn werk als aluminium telekraan doet de Klaas ook veelvuldig dienst bij werk op grote hoogten. Hij kan namelijk ook met een hoogwerkerbak worden uitgerust en haalt een werkhoogte van zo’n 50 meter. Nu werkbakken hangend in een kraan alleen nog bij hoge uitzondering zijn toegestaan, is de hoogwerker een prettige en veilige vervanger. De populariteit van deze aluminiumkraan / hoogwerker heeft ons doen besluiten te investeren in een tweede exemplaar!

Aan de stekker

Saan investeert volop in vergroening van het wagenpark. We kiezen waar mogelijk elektrische alternatieven voor onze hijskranen en bedrijfsauto’s. Ook deze nieuwe Klaas aluminium telekraan kan op bouwstroom draaien, net als zijn oudere broertje in onze vloot. Is er geen bouwstroomaansluiting aanwezig, maar is elektrisch draaien wel gewenst? Dan kan hij zijn stroomvoorziening meenemen in een accu-aanhanger. Emissievrij werken is dus overal mogelijk en maakt het onze klanten gemakkelijker om te voldoen aan de stikstof-, en CO2-voorschriften.

HVO100

De aluminium kraan is gemonteerd op een Volvo FM vrachtwagen. Deze Volvo, is net als alle andere vrachtwagens in onze vloot geschikt om op HVO100 te rijden. HVO staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’ en is hernieuwbare diesel. Deze brandstof wordt gemaakt van afval- en reststromen, zoals plantaardige olie en dierlijke vetten. Standaard rijdt onze vloot op HVO20, dat voor 20% uit deze hernieuwbare brandstof bestaat, maar op onze nieuwe locatie in Diemen is nu ook HVO100 beschikbaar. Met HVO100 realiseer je 90% minder CO2-uitstoot en het is bovendien geurloos. Combineer je de elektrische inzet van de aluminiumkraan met rijden op HVO100, dan is zijn inzet dus vrijwel emissievrij!

Deze lichtgewicht aluminium telekraan inzetten, of hem huren als hoogwerker? Bestel de Klaas via kranen@saan.nl of bel 020-6606034. Onze afdeling kraanverhuur helpt je graag verder.

Ook vertellen onze collega’s graag meer over de rest van ons uitgebreide assortiment elektrische torenkranen, autolaadkranen en minikranen. Bij Saan wordt je hijsopdracht niet alleen gewoon GOED geregeld, hij wordt ook gewoon GROEN geregeld!

Terug naar nieuwsoverzicht