Saan steunt Voedselbank Diemen ook in 2023

De kosten voor levensonderhoud zijn dit jaar snel opgelopen. De energieprijzen rezen natuurlijk de pan uit, maar ook boodschappen zijn flink duurder geworden. De Voedselbanken in Nederland zien de aanvragen voor ondersteuning flink toenemen. Helaas ziet de Voedselbank ook het aanbod van voedingsmiddelen teruglopen. Dat merken ze ook bij het steunpunt Voedselbank Diemen. Zij zijn daarom blij ook voor 2023 weer op de steun van de Saan Foundation en Koninklijke Saan te kunnen rekenen, vertelt Gerda Smit van de Voedselbank.

Wekelijkse transporten

De Saan Foundation en Koninklijke Saan hebben afgelopen twee jaar de Voedselbank Diemen gesteund met het verzorgen van transporten. Iedere week meldt zich een Saan-chauffeur bij het distributiepunt in Amsterdam om de producten op te halen en bij de Voedselbank in Diemen af te leveren. De transporten worden betaald door de Saan Foundation, de goede doelenstichting van de familie Saan. Gerda Smit: “De samenwerking met Saan is ronduit fantastisch te noemen. Saan ontzorgt ons wekelijks. Ze zijn altijd op tijd, en altijd bereid om mee te denken!”. Ze kwamen in contact met Saan via een omweg. “Ik ken Nico van Wieringen uit Ouderkerk. Hij is van de katholieke gemeenschap daar en kende iemand bij Saan, die hij ons probleem met het vervoer zou voorleggen. Het vervoer dat we tot dan hadden verviel, en we zaten met onze handen in het haar. Gelukkig wilde Saan ons de helpende hand bieden!”.

Niet alleen noodhulp

De Voedselbank Diemen voorziet op dit moment maar liefst 82 gezinnen van voedselpakketten. Dit zijn ruim 200 mensen, waarvan 98 kinderen. Maar dat niet alleen: de Voedselbank wil ook graag mensen helpen om uit deze situatie te komen. Zij leggen actief contacten voor hun cliënten en verwijzen hen daar waar mogelijk door naar gepaste hulp. Dat is voor de Saan Foundation en Koninklijke Saan een belangrijk motief om de stichting te blijven steunen. Linda Saan: “We vinden het belangrijk dat mensen niet alleen noodhulp krijgen, maar ook mogelijkheden aangereikt krijgen om hun situatie te verbeteren. Het is mooi dat men zich daar ook sterk voor maakt!”

Steeds minder aanbod

De grootste uitdaging voor de Voedselbank is de aantrekkende stroom van mensen een goed pakket te kunnen blijven bieden. Gerda Smit: “Wij willen geen ongezonde rotzooi leveren, al mag er natuurlijk best eens wat lekkers zitten. Maar de gezondheid van mensen is belangrijk, dus willen we graag een gebalanceerd pakket kunnen blijven bieden. Het aanbod aan verse producten loopt echter terug. Supermarktketens gaan voedselverspilling tegen door anders met voorraden om te gaan en daarnaast zijn er organisaties die toch nog wat aan de overschotten kunnen verdienen zoals To Good to Go. Dat zijn natuurlijk hele goede ontwikkelingen en initiatieven, maar het betekent wel dat er voor ons minder overblijft. We worden daardoor steeds meer afhankelijk van donaties. We zijn daarom heel blij dat Saan ook voor 2023 weer hulp heeft toegezegd!”

Vandaag werd de cheque voor een jaar transporthulp overhandigd door Linda Saan, voorzitter van de Saan Foundation, en Rutger Alferink, algemeen directeur van Saan. Hij werd in ontvangst genomen door Niek van Westing, die als penningmeester op vrijwillige basis betrokken bij de Voedselbank Diemen. Wil jij de Voedselbank ook steunen? Kijk op https://www.voedselbank-diemen.nl/ voor meer informatie. Je bijdrage wordt erg gewaardeerd!

Terug naar nieuwsoverzicht