ARTZUID vertrouwt kunstwerken weer toe aan Saan

Van 1 juli tot en met 17 oktober 2021 vindt ARTZUID 2021 plaats: een belevingstentoonstelling met 50 kunstwerken op de 5 km lange route in Amsterdam Zuid. De kunstwerken op de route komen uit binnen en buitenland en worden door ARTZUID bijeengebracht met als doel om kunst voor iedereen bereikbaar te maken. Voor de 7e keer vertrouwde de organisatie van ARTZUID het transport en de plaatsing van de kunstwerken toe aan Saan.

Bijzondere kunstroute in Amsterdam Zuid

Onze medewerkers hebben wel vaker bijzondere objecten achter de vrachtwagen of in hun mast hangen, maar de transporten en plaatsingen voor ARTZUID zijn toch altijd weer bijzonder. In 2009 brachten initiatiefneemster Cintha van Heeswijck-Veeger en curatoren Michiel Romeyn & Roberto Meyer voor het eerst kunstwerken bij elkaar in de kunstroute op de Apollolaan en de Minervalaan in Amsterdam Zuid. De sculpturen van hun bestaande plek transporteren naar Amsterdam en later weer retour brengen, onder vaak bezorgde blikken van de kunstenaars: het was een bijzondere ervaring. Maar de kunstroute bleek voor herhaling vatbaar en de samenwerking van ARTZUID met Saan gelukkig ook!

Saan verzorgde ook dit jaar weer de transporten en de de plaatsingen van de bijzondere sculpturen. Voor deze zevende editie van ARTZUID is Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis, de curator. ARTZUID 2021 draagt de titel Imagine en toont kunstenaars met engagement, die figuratief en expressief werken. De beelden van stadsbeeldhouwer Hildo Krop vormen de aanleiding voor het tentoonstellingsconcept van ARTZUID 2021.

50 verschillende kunstwerken

Maar liefst 50 kunstwerken hebben we de afgelopen maanden verzameld en deels tijdelijk in opslag genomen. De laatste twee weken hebben we ze op hun tijdelijke plaats in de ARTZUID route gezet. Naast dat ARTZUID voor Saan een mooie opdrachtgever is, is het ook gewoon een prachtige route om te bewandelen. Je kunt op eigen houtje gaan en informatie ophalen bij het bezoekers centrum. Maar je kunt ook deelnemen aan rondleidingen en er zijn diverse activiteiten specifiek voor kinderen. Meer informatie vindt u op www.artzuid.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht