Beweegbare zwembadvloer vervangen voor Variopool B.V.

Onze industriële verhuizers waren vorige week in een zwembad in Voorburg te vinden. Niet om een baantje te trekken uiteraard, maar om het zwembad te voorzien van een nieuwe, beweegbare zwembadbodem. Dit werk werd uitgevoerd in opdracht van Variopool B.V.
Het Sportcentrum Forum Kwadraat kan vanwege Corona momenteel niet open om zwemmers te ontvangen, maar daardoor was er nu wel alle ruimte bij dit Sportfondsen zwembad om de bewegende zwembadvloer te vervangen. De opdracht hiervoor ging naar Variopool uit Oudkarspel, leverancier van beweegbare zwembadvloeren en keerwanden. Zij schakelden Saan in voor het naar binnen brengen van de vloer en de assistentie bij de plaatsing.

Samenwerking met duikers

Om de oude zwembadvloer naar buiten en de nieuwe naar binnen te krijgen, werd door een aannemer de gevel van het zwembad opengemaakt en door Saan een bordes opgebouwd. De industriële verhuizers van Saan haalden vervolgens samen met de aanwezige duikers de oude beweegbare zwembadvloer uit het zwembad. De delen werden met behulp van een heftruck zover naar buiten gebracht dat een hijskraan deze over kon pakken en weg kon hijsen. De nieuwe zwembaddelen werden vervolgens in omgekeerde volgorde weer teruggeplaatst. De klus verliep voorspoedig en werd in drie dagen tijd geklaard.

Mooie complimenten

Opdrachtgever Variopool was tevreden over de uitvoering, en ook de klant van Variopool – Sportfondsen Nederland – was blij met de uitvoering van het project. Maar ook omwonenden was het werk van Saan positief opgevallen. We kregen de dag erna een leuke mail met de volgende tekst:

“Beste mensen van Saan,
Gedurende drie dagen hebben wij als omwonenden de mannen van jullie team speciale verhuizingen aan ’t werk kunnen zien bij het zwembad. Wij waren onder de indruk van de goede werksfeer en het vakmanschap. Zonder noemenswaardige overlast voor de omwonenden hebben zij en de mannen van de samenwerkingspartners voor positieve en spectaculaire afleiding gezorgd. Je ziet niet elke dag zwembadvloerdelen hoog door de lucht zweven en zorgvuldig uit en in het zwembad gesleept worden … :-). Complimenten voor het hele team!

Veel bedrijven beloven ‘de overlast voor de omgeving tot een minimum te beperken’ waarbij minimale overlast in de praktijk een erg rekbaar begrip blijkt te zijn helaas. Saan is hierop een welkome positieve uitzondering, ten eerste door het statement op de website ‘dat de omgeving geen hinder mag ondervinden’ en ten tweede door het gedrag van het projectteam ter plaatse.

vriendelijke groeten,
Syta & René”

Natuurlijk voor Saan als bedrijf, maar zeker ook voor ons team erg leuk om zulke mooie complimenten te ontvangen! Onze medewerkers van Industriële Verhuizingen hebben de opdracht inderdaad met veel plezier uitgevoerd en heel prettig samengewerkt met de medewerkers van Variopool. We hopen dan ook nog vaker voor deze leuke nieuwe opdrachtgever in actie te mogen komen!

Variopool B.V.

Opdrachtgever Variopool B.V. is een van de grootste leveranciers van beweegbare zwembadbodems en keerwanden, waarmee in zwembaden meer rendement uit het wateroppervlak gehaald kan worden. Hierdoor wordt een zwembad beter inzetbaar voor diverse doelgroepen, die verschillende activiteiten kunnen uitvoeren. Al bijna een halve eeuw lopen kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid door de bedrijfsvoering van Variopool heen. Innovatie staat bij het bedrijf voorop en wereldwijd staan er al veel mooie projecten op hun naam.

(foto’s: dhr. Henk Meijer, Sportfondsen Nederland B.V. en medewerkers Saan)

Terug naar nieuwsoverzicht