Leaserijders Saan gaan allemaal elektrisch

Sinds 2020 hebben we bij Saan Lease B.V. een nieuwe leaseregeling, die aansluit bij onze doelstellingen voor de CO2-Prestatieladder van Koninklijke Saan. Omdat we onze CO2-uitstoot terug willen blijven dringen, schrijven we voor dat al onze leaserijders elektrisch rijden. Natuurlijk worden oude contracten nog uitgediend, maar wij hebben al een mooie mijlpaal bereikt: ruim de helft van onze leaserijders rijdt inmiddels al volledig elektrisch!

Elektrische leaseauto verplicht

De directie van Saan rijdt al langere tijd elektrisch en gaf daarmee het goede voorbeeld. Nu er steeds meer automerken elektrische modellen aanbieden en de actieradius van deze auto’s aanmerkelijk groter is geworden, is het gemakkelijker om iedereen met een leaseauto elektrisch te laten rijden.

Inmiddels rijdt ruim 50% van de zakelijke rijders bij Saan in een volledig elektrische leaseauto. De meeste berijders zijn enthousiast over het comfort en het rijgedrag van hun nieuwe auto. Het rijdt natuurlijk erg stil en daardoor heel relaxed en comfortabel. Het feit dat ze hun steentje bijdragen aan een schoner milieu, én de lagere bijtelling zijn natuurlijk ook pluspunten. Wel is de actieradius van hun auto voor de meesten nog wennen. Dat vereist een betere planning van de werkdagen en de reistijden, zeker in deze koude periode van het jaar. Maar de ontwikkelingen gaan snel en de verbeteringen volgen elkaar snel op, dus de berijders vertrouwen erop dat dit in de toekomst steeds gemakkelijker zal worden.

De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De Ladder wordt als CO2-managementsysteem en als aanbestedingsinstrument gebruikt. Sinds 2012 is Saan gecertificeerd op niveau 3 van de CO2-Prestatieladder. De directie van Saan zet vol in op het verder terugdringen van onze CO2-uitstoot, naast de elektrische leaseauto’s investeren we in verduurzaming van onze panden – bijvoorbeeld door aanpassingen aan gebouwen en aanschaf van zonnepanelen – en natuurlijk in verduurzaming van onze mobiele hijskranen en vrachtwagens.

Terug naar nieuwsoverzicht