Aluminium hijskraan: nu te huur bij Saan

Onlangs hebben we een nieuwe special toegevoegd aan Saan-vloot: een lichtgewicht aluminium hijskraan. Met zijn geringe gewicht en afmetingen en relatief groot hijsvermogen en het feit dat hij ook ingezet kan worden als hoogwerker is dit een perfecte aanvulling op ons hijskranen assortiment. Iedereen die wel eens een hijskraan nodig heeft in Amsterdam, Utrecht of andere steden met een historisch centrum of kwetsbare kademuren, weet hoe streng de voorschriften inmiddels zijn. Dat maakt het aanvragen van vergunningen en ontheffingen voor hijswerkzaamheden lastig en langdurig. Gelukkig heeft Saan goede contacten binnen gemeentes en blijft daardoor vertraging tot het minimum beperkt. Nu kunnen wij veel aanvragen nog veel sneller afhandelen, want wij hebben voor deze binnenstedelijke gebieden en andere plekken waar een gering gewicht noodzakelijk is een uitstekend alternatief: een 3-tons aluminium hijskraan!

Aluminium hijskraan: lichtgewicht met krachtige prestaties!

Deze aluminium hijskraan heeft een zeer laag eigen gewicht: hij weegt in totaal slechts 21 ton. Bovendien is hij zeer compact en heeft hij weinig (stempel)ruimte nodig. Toch zijn z’n prestaties indrukwekkend: hij hijst maximaal 3 ton en heeft 54 meter giek. Een beknopt overzicht van zijn specificaties:

  • Eigen gewicht: 21 ton
  • Hijsvermogen: maximaal 3 ton
  • Lengte: 11,69 meter
  • Breedte: 2,55 meter
  • Maximale haakhoogte: 52,25 meter
  • Maximale reikwijdte: 44 meter max last 250 kg, 22 meter hijshoogte
  • Minimale stempelbreedte 2,96 meter
  • Maximale stempelbreedte 5,94 meter

Ook als hoogwerker inzetbaar

Afgelopen jaar werden de regels voor het werken met een werkbak fors aangescherpt. Alleen bij hoge uitzondering mag er nog gewerkt worden met een werkbak, hangend in een kraan. Het mooie van deze aluminium hijskraan is, dat hij ook in te zetten als een volwaardige hoogwerker. Binnen enkele minuten is hij uit te rusten met een werkbak. Zo kunt u op een hoogte van maar liefst maximaal 50 meter veilig aan het werk binnen de wettelijke regels!

Meer weten over deze lichtgewichte aluminium hijskraan, die ook als hoogwerker ingezet kan worden? Neem dan contact op met onze afdeling Kraanverhuur!

Terug naar nieuwsoverzicht