Saan Foundation en Saan steunen Voedselbank Diemen

Terwijl de vraag naar hulp toeneemt, heeft de Voedselbank door de Coronacrisis minder middelen tot haar beschikking om mensen te helpen. Er is een drastisch tekort aan voedingsmiddelen en ook budgetten voor andere zaken, zoals de transporten van goederen, staan onder druk. Dat geldt ook voor de Voedselbank in Diemen. De Saan Foundation en Koninklijke Saan steunen de Voedselbank en regelen voor 2021 de wekelijkse transporten van Amsterdam West naar Diemen.

Goede doelen

Net als veel andere bedrijven is Koninklijke Saan flink geraakt door de maatregelen: de omzet daalde flink. Toch wil Saan graag goede doelen blijven steunen. Omdat het dit jaar een stuk lastiger bleek om Corona-proof relatiegeschenken aan relaties weg te geven, besloot Saan het bedrag dat normaalgesproken aan Kerstbroden voor klanten wordt uitgegeven, dit jaar te doneren aan de Voedselbank. De Saan Foundation – de goede doelenstichting van de familie Saan – besloot de actie te steunen en het bedrag te verdubbelen. Toen vervolgens de Voedselbank Diemen aanklopte voor hulp was de combinatie snel gemaakt.

Transporten veiliggesteld

Iedere vrijdag worden er pallets met voedingsmiddelen van Amsterdam West naar Diemen getransporteerd. Door omstandigheden kan degene die dat altijd verzorgde dit niet meer doen. Het transportbudget van de Voedselbank is lang niet toereikend om commercieel transport in te zetten. Daarom benaderde de Voedselbank Koninklijke Saan voor hulp. Er werd besloten om het transportbudget van de Voedselbank en de gift van de Saan Foundation in te zetten bij Saan. Saan vult het benodigde restant budget aan uit eigen middelen in de vorm van sponsoring in natura. Op die manier zijn voor heel 2021 de transporten veiliggesteld.

Uitreiking cheque

Linda Saan, voorzitter van de Saan Foundation en aandeelhouder van Koninklijke Saan, reikte maandag 14 december symbolisch de cheque uit voor de sponsoring voor 2021 uit aan Niek van Westing, Business Consultant en als vrijwilliger betrokken bij de Voedselbank in Diemen.

Terug naar nieuwsoverzicht