Koninklijke status Saan bestendigd

Vanmiddag, tijdens de open dag op de nieuwe Saan-vestiging in Diemen, werd bekend gemaakt dat Saan haar Koninklijke status wederom met 25 jaar mag verlengen. De stukken voor de bestendiging werden vanmiddag ondertekend door algemeen directeur Rutger Alferink, in het bijzijn van burgemeester Erik Boog en Joop Saan. De familie Saan en de directie en medewerkers van Saan zijn bijzonder trots op deze bestendiging.

Bijzonder jubileumjaar

Koninklijke Saan bestaat dit jaar 125 jaar. Het familiebedrijf uit Diemen opende in dit bijzondere jubileumjaar ook een nieuw, duurzaam bedrijfspand in Diemen. Ter gelegenheid daarvan werd vandaag een open dag georganiseerd voor belangstellenden uit de omgeving, relaties en familie en vrienden van medewerkers. Tijdens de viering van het 100-jarig bestaan ontving Saan het Predicaat Koninklijk. Sindsdien dragen het bedrijf en de medewerkers deze Koninklijke status met veel plezier uit. Rutger Alferink: “We zijn heel blij dat Zijne Majesteit de Koning het predicaat heeft bestendigd. Het is voor ons echt de kroon op ons jubileumjaar. Ik ben enorm trots op ons bedrijf, maar vooral op mijn collega’s die elke dag voor onze klanten klaar staan en dat predicaat Koninklijk waarmaken. Ook ben ik erg trots op de relatie met onze klanten. Zij geven met veel vertrouwen hun mooie logistieke projecten uit handen aan Saan. Voor deze bestendigingsaanvraag hebben wij van hen zeer positieve referenties ontvangen.”

Het predicaat Koninklijk

Het predicaat Koninklijk krijg je niet zomaar cadeau. Een onderneming moet honderd jaar bestaan en in die lange periode een goede reputatie hebben opgebouwd. Het Predicaat wordt slechts ter gelegenheid van een bijzonder jubileum (100- of 125-jarig bestaan) verleend. Het predicaat staat symbool voor respect, waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger. Het predicaat wordt slechts voor een periode van 25 jaar verleend en na afloop van die periode dient een verzoek te worden ingediend tot bestendiging van het ‘Recht tot het voeren van het Predicaat ‘Koninklijk’. Pas na een zorgvuldig onderzoek van achtereenvolgens de burgemeester van Diemen, de commissaris van de Koning in Noord-Holland en het Kabinet van de Koning wordt het predicaat bestendigd. Saan zal dan ook de komende 25 jaar het predicaat Koninklijk met veel plezier en trots blijven uitdragen.

Terug naar nieuwsoverzicht