HVO100, duurzame diesel bij Saan

Nadat Saan in 2021 voor het hele voertuigenpark overstapte op HVO20, maken we nu een volgende stap. Vanaf nu is bij Saan ook HVO100 beschikbaar en is het grootste deel van de vrachtwagens en mobiele hijskranen van Saan gecertificeerd voor het gebruik van HVO100. Klanten van Saan Kraanverhuur, Bouwlogistiek en Industriële verhuizingen kunnen hun opdrachten nu dus nóg duurzamer laten uitvoeren!

HVO100 beschikbaar bij Saan

Saan bood HVO100 al op aanvraag aan voor de langere (kraanverhuur) projecten. Bij de bouw van de nieuwe vestiging in Diemen is bij de aanbesteding van het tankeiland meteen rekening gehouden met de opslag van verschillende soorten brandstof. Daarmee is het nu mogelijk geworden om de mobiele hijskranen en vrachtwagens van Saan op de Saan-vestiging van deze duurzame dieselvariant te voorzien. Op deze manier is deze volledig hernieuwbare brandstof veel gemakkelijker inzetbaar, ook voor kleinere opdrachten.

Voertuigenpark gecertificeerd voor HVO100

HVO is de afkorting voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’. Het is hernieuwbare diesel op basis van afval- en reststromen zoals dierlijke vetten. HVO100 bestaat voor 100% uit deze hernieuwbare grondstoffen. De meeste moderne motoren van vrachtwagens, zoals de Euro6 motoren, zijn inmiddels gecertificeerd voor het gebruik van deze hernieuwebare brandstof. Ook worden van steeds meer mobiele hijskranen zowel de onder- als de bovenwagenmotoren door hun producenten goedgekeurd voor gebruik deze brandstof. Zo heeft Saan nu bijvoorbeeld de garantie van Liebherr ontvangen dat al hun kranen mogen rijden en draaien op HVO100.

Nog duurzamer: combineren met elektrisch

Een groot deel van het assortiment hijskranen van Saan bestaat uit Liebherr kranen, dus dit deel van onze vloot kan dus zonder problemen ingezet worden met HVO100 als brandstof. Onze mobiele torenkranen van Liebherr kunnen bovendien op bouwstroom draaien. En waar geen bouwstroomaansluiting aanwezig is, kunnen wij onze accu-aanhanger inzetten. Op deze manier zijn onze kranen duurzaam, schoon en stil inzetbaar!
Wilt u meer weten over de inzet van HVO100 voor uw bouw- of verhuisproject? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Terug naar nieuwsoverzicht