Saan Diemen verhuisd!

Koninklijke Saan Diemen verhuisde afgelopen weekend naar de nieuwe hoofdvestiging in Diemen. De verhuizing werd op zaterdagmiddag 23 april om 15.00 uur afgesloten met een spectaculaire optocht. Onze vrachtwagens, mobiele hijskranen en bestelwagens vormden samen de Saan VerhuisParade van maar liefst een kilometer lang. In de VerhuisParade reden het oudste nog levende Saan familielid (95 jaar) en de burgemeester van Diemen voorop.

2022: verhuizing en 125-jarig jubileum

Het jaar 2022 is voor Koninklijke Saan een uitzonderlijk jaar, met twee bijzondere mijlpalen. De eerste is onze verhuizing van de Weesperstraat in Diemen – waar wij ruim 50 jaar gevestigd waren – naar de Overdiemerweg in Diemen. De tweede is de viering van het 125-jarig jubileum van ons familiebedrijf, dat nu in handen is van de 5e generatie Saan.

Geworteld in Diemen

125 jaar geleden begon P.H. Saan een bodedienst. Met een handkar bracht hij pakketjes rond in Diemen en Amsterdam. Hij legde de basis voor het huidige logistieke bedrijf, dat gespecialiseerd is in Kraanverhuur, Industriële Verhuizingen, Bouwlogistiek en Tour trucking in de live entertainment branche. Joop Saan, achterkleinzoon van de oprichter is blij dat met deze verhuizing het familiebedrijf wel in Diemen gevestigd blijft: “Saan is een begrip in Diemen. Onze wortels liggen hier, we hebben hier altijd gezorgd voor veel werkgelegenheid. Deze plek is gunstig voor ons werkgebied in en rondom Amsterdam, maar ook richting Het Gooi, Flevoland en Utrecht. Het is altijd onze bedoeling geweest om binnen Diemen te blijven, en het is mooi dat dat gelukt is!”

5e generatie Saan

Joop Saan droeg in 2020 zijn aandelen over aan zijn kinderen. Daarmee is nu de 5e generatie Saan eigenaar van het bedrijf. De ontwikkeling van het nieuwe Saan-terrein was toen al in volle gang. Joop Saan: “De afgelopen twee jaar heb ik veel energie gestopt in alle vergunningstrajecten, het ontwerp van de nieuwe vestiging, de aanbesteding en de contacten met het bouwteam. Ik ben overal heel nauw bij betrokken geweest en dat maakt het voor mij heel speciaal. Ik zie het ook als een soort afronding van een tijdperk. Met deze nieuwe vestiging laat ik iets moois achter voor mijn kinderen en kleinkinderen en de medewerkers van Saan. Van hieruit kunnen zij weer verder bouwen aan een mooie toekomst van ons familiebedrijf!”

"Ome Piet" en Burgemeester voorop

De optocht met vooral zwaar materieel werd geleid door een heel klein Saan-voertuig. De 95-jarige Piet Saan, de vader van Joop Saan, reed in zijn Max Mobiel voorop. “Ome Piet”, zoals hij nog steeds door veel medewerkers van het bedrijf wordt genoemd, was daarbij in goed gezelschap. Erik Boog, burgemeester van Diemen, vergezelde hem tijdens de optocht als bijrijder. Bij aankomst op de Overdiemerweg opende Piet Saan samen met zijn zoon Joop, kleindochter Claudia en achterkleindochter Lieke officieel de vestiging.

Bekijk hier het fotoalbum van de optocht en de opening.

Terug naar nieuwsoverzicht