Milieuzones? Regelgeving zwaar verkeer? Bij Saan geen gedoe!

Bij Saan heeft u geen gedoe met milieuzones en beperkingen voor zwaar verkeer, ook nu de regelgeving in 2022 weer is aangescherpt. Wij nemen dat onze klanten namelijk allemaal uit handen. Saan heeft een moderne vloot mobiele hijskranen, vrachtwagens en bestelauto’s, een eigen afdeling Vergunningen én strategisch gelegen hubs. Daarmee bent u er bij Saan verzekerd van dat uw opdracht veilig, verantwoord en volgens alle geldende regels wordt voorbereid en uitgevoerd. Inclusief het aanvragen van alle benodigde vergunningen en ontheffingen.

Milieuzones in 15 gemeenten

Op dit moment hebben 15 Nederlandse gemeenten een milieuzone voor dieselvrachtwagens:

  • – Amsterdam
  • – Arnhem
  • – Breda
  • – Delft
  • – Den Haag
  • – Eindhoven
  • – Haarlem
  • – Leiden
  • – Maastricht
  • – Maasvlakte Rotterdam
  • – Rijswijk
  • – Rotterdam
  • – ’s-Hertogenbosch
  • – Tilburg
  • – Utrecht

In deze steden mag alleen nog gereden worden met vrachtwagens van een Euro 6 motor. Tijdelijk is er nog wel een speciale ontheffing mogelijk, maar die moet natuurlijk wel aangevraagd en toegekend worden. De volgende steden hebben ook een milieuzone voor personen- en bestelauto’s die op diesel rijden: Amsterdam, Arnhem, Den Haag en Utrecht.
Daarnaast gelden er in Amsterdam zeer strenge regels voor zwaar verkeer om kwetsbare kades en bruggen te beschermen. Ook in andere stadscentra weert men steeds meer zwaar verkeer.

De handhaving is streng en de boetes hoog. In veel gemeentes werd het eerste kwartaal van 2022 nog alleen gewaarschuwd, sinds 1 april worden er direct boetes uitgedeeld. Wilt u vervelende boetes voorkomen? Neem dan contact op met Saan!

Modern Saan wagenpark

Saan heeft afgelopen jaren flink geïnvesteerd in schonere voertuigen. De meeste mobiele hijskranen en vrachtwagens zijn voorzien van een Euro6 motor. De enkele voertuigen die dat nog niet hebben staan op de planning om vervangen te worden en hebben een ontheffing voor de milieuzones. Zo bent u er als klant van Saan van verzekerd dat uw opdracht zonder problemen uitgevoerd kan worden in iedere milieuzone in Nederland.

Afdeling Vergunningen

Saan is uniek in de markt voor kraanverhuur en industriële verhuizingen met een eigen afdeling Vergunningen. Onze medewerkers zijn op de hoogte van alle geldende regels en toekomstige wijzigingen. De aanvraagprocedures bij gemeentes en provincies zijn overal weer verschillend. En met name in de grote steden zijn de regels complex en de aanvraagprocedures complex en arbeidsintensief. Onze medewerkers weten de juiste routes en loketten en zorgen ervoor dat alles snel en tot in de puntjes wordt geregeld.

Heeft u binnenkort een hijsklus of een machineverhuizing in een gemeente waar beperkingen voor zwaar verkeer gelden of een milieuzone van toepassing is? Neem dan contact op met Saan. Wij helpen u graag!

Kraanverhuur: kranen@saan.nl of 020-6606034
Industriële Verhuizingen: iv@saan.nl of 0206606058

Strategisch gelegen hubs

Met uitdagende doelstellingen om te vergroenen én de woningnood op te lossen wordt er in de binnensteden veel geïsoleerd, gerenoveerd en bijgebouwd. Daarvoor moeten dagelijks veel bouwmaterialen en technische installaties de binnenstad in. Voor veel transporteurs is het laatste stuk een probleem door de strenge milieuzones en de regels voor zwaar verkeer. Voor Amsterdam, Utrecht en Tilburg kunt u gebruik maken van de hubs op onze Saan-locaties. Strategisch gelegen en goed beveiligd. En op het moment dat de materialen nodig zijn, transporteren we ze voor u just-in-time naar de gewenste locatie. In Amsterdam kunnen wij ook transport over water regelen. Ook bij projecten in andere gemeentes kunnen wij u helpen met het opzetten van een bouwhub. Neem contact op met onze afdeling Bouwlogistiek voor advies en een vrijblijvende offerte:

bouwlogistiek@saan.nl
020-6606060

Terug naar nieuwsoverzicht