Nieuw bij Saan: de compacte Liebherr MK73

Een compacte, niet al te zware torenkraan met toch genoeg hijsvermogen om zwaardere hijsklussen te kunnen uitvoeren: daarvan stond er nog wel eentje op ons verlanglijstje. We zijn daarom blij dat we nu de MK73 – 3.1 Plus van Liebherr aan onze vloot hebben toegevoegd. Een ideale kraan voor in de binnenstad, zoals bijvoorbeeld Amsterdam. Daar stond hij vandaag op de Korte Marnixkade een van z’n eerste opdrachten te doen.

MK73: compact én schoon!

Bedrijven die in Amsterdam regelmatig werkzaamheden uitvoeren op lastig bereikbare plekken weten er alles van: de strenge regelgeving. Door de kwetsbare kademuren in hartje centrum zag de gemeente zich genoodzaakt om de vergunningseisen flink aan te scherpen. Ook in andere steden zien we steeds strengere regelgeving, niet alleen qua maximaal gewicht, ook op het gebied van CO2-uitstoot op projecten of andere overlast. De behoefte aan compacte, lichtere hijskranen is daardoor groot. Bij Saan huurt u nu de Liebherr MK73-3.1 Plus: een kleine, compacte en wendbare mobiele torenkraan, die ideaal is voor hijswerkzaamheden op krappe locaties. Hij is razendsnel opgebouwd en heeft ook als hij draait maar weinig ruimte nodig. En wat ook fijn is: hij kan ook nog eens stil en schoon draaien op bouwstroom!

Veelzijdige mobiele torenkraan

Hij is dan wel kleiner en compacter dan z’n grote broers in onze vloot (de MK88 en de MK140), maar de MK73 levert wél grootse prestaties! We zetten even wat van zijn specificaties en mogelijkheden voor u op een rijtje:

  • Klein van stuk: slechts 13,8 m lang, 2,75 meter breed en 4 meter hoog.
  • Maximale hijslast: 6 ton.
  • Gieklengte: maar liefst 38,5 meter.
  • Haakhoogte in de normale giekstand: 26,5 meter.
  • Maximaal opgetopt (45°) bereikt hij een haakhoogte van maar liefst 51 meter.
  • De zwenkradius is klein: met extra ballast slechts 3,5 meter.
  • Hij kan op bouwstroom worden aangesloten en hijst dan fluisterstil en schoon.

Voor meer informatie over onze Liebherr MK73 – 3.1 Plus of het plaatsen van een bestelling: neem gerust contact op met onze afdeling kraanverhuur!

Duurzaam bouwen, duurzaam hijsen met Saan

De MK73 maakt onderdeel uit van ons groeiende assortiment hijskranen die elektrisch kunnen opereren. Wij hebben steeds meer torenkranen die op bouwstroom aangesloten kunnen worden en zelfs een hybride mobiele torenkraan die ook elektrisch rijdt. Daarnaast hebben we ook elektrische minikranen en zijn de eerste elektrische autolaadkranen in bestelling. Maar we zetten niet alleen in op elektrische hijskranen: we denken ook mee met onze klanten om hun logistieke processen slimmer in te richten en daarmee hun projecten efficiënter én duurzamer te maken. Onze activiteit Bouwlogistiek levert daarvoor de kennis, de logistieke medewerkers, de opslag hubs en het materieel. Kortom: bij Saan is niet alleen alles gewoon goed geregeld, maar ook gewoon groen geregeld!

Terug naar nieuwsoverzicht