Nieuw: elektrische bakwagen met autolaadkraan

Sinds vorig jaar heeft Saan een Ford e-Transit in de vloot. Deze elektrische bakwagen met open laadbak is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld transportwerkzaamheden in de binnenstad, ook in toekomstige emissievrije zones. Onlangs is deze elektrische bakwagen ook voorzien van een autolaadkraan, wat ‘m extra handig maakt!

Emissievrij transport van hulpmaterialen

De Ford e-Transit is een nieuwe toevoeging aan de continu groeiende vloot van voertuigen van Saan die elektrisch kunnen rijden en/of hijsen. De elektrische bakwagen met open laadbak wordt vaak door Saan Kraanverhuur ingezet voor het transport van hulpmaterialen. Het is niet altijd mogelijk om hulpmateriaal, zoals kubels, pallethaken en balkenklemmen op de kraan mee te nemen en een aanhanger meenemen is ook vaak niet gewenst. Met de elektrische bakwagen kan dit hulpmateriaal nu emissievrij naar de werklocaties van hijskranen worden getransporteerd.

Schoon en stil transport in de binnenstad

Naast transporten van eigen hulpmateriaal kan de elektrische bakwagen ook ingezet worden voor opdrachtgevers van Saan Bouwlogistiek. Voor transporten in de binnenstedelijke gebieden, zoals het centrum van Amsterdam, is deze Ford e-Transit ideaal. Zeker met de kraan die er erop gemonteerd is. Met deze kraan kunnen de vervoerde bouwmaterialen eenvoudig en snel naast de elektrische bakwagen worden gelost. Dus naast schoon en stil is deze wagen erg praktisch voor transport van bouwmaterialen in de binnenstad!

Laden met zelfgeproduceerde zonnestroom

Naast de elektrische autolaadkraan is de vrije laadvloer tussen de kleppen 3.50 m lang en 2.13 m breed. Het laadvermogen van de bak bedraagt 650 kilo. De actieradius is zo’n 175 kilometer, afhankelijk van de gereden snelheid en de weersomstandigheden. De 68 kWh accu wordt bij Saan opgeladen met zelfgeproduceerde zonnestroom of andere groene stroom. De accu’s voor de kraan worden opgeladen via de Pro Power Onboard aansluiting van de e-Transit. Als extra hebben we de elektrische bakwagen laten voorzien van een extra lader en verloopstekkers, hiermee kan ook geladen worden bij elk standaard CEE stopcontact van 230V of 400V.
Het laadvermogen van de autolaadkraan op de wagen is maximaal 2.000 kilo. De maximale lading van 650 kilo kan tot ca. 3 meter vanaf de zijkant van de wagen worden gelost.

Grotere autolaadkranen

Heb je grotere en zwaardere zaken te vervoeren dan op deze elektrische bakwagen passen? Dan kun je natuurlijk ook gebruik maken van een van onze grotere bakwagens of trekkers met autolaadkranen. Deze rijden niet elektrisch maar kunnen wel uitgerust worden met een voorziening om elektrisch te kunnen laden, lossen en hijsen.

Meer informatie:
Voor meer informatie over de inzet van onze bakwagens met kranen, zowel elektrisch als niet-elektrisch kun je terecht bij Saan Bouwlogistiek of Saan Industriële Verhuizingen. Stuur een mail naar bouwlogistiek@saan.nl of iv@saan.nl, of bel: 020-6606060. We helpen je graag verder!

Terug naar nieuwsoverzicht