Bedrijfsverhuizing King Nonwovens

King Nonwovens is opgericht door de directieleden Bart van der Hart en Jan van Leeuwen. Het bedrijf is, zoals de naam al zegt, gespecialiseerd in nonwovens: textiel dat op een technisch hoogwaardige manier is geproduceerd en dat bestaat uit synthetische en/of natuurlijke vezels die met een speciale techniek met elkaar verbonden zijn. Zo worden nonwovens bijvoorbeeld toegepast in meubels, op het dak, in de tuin en in auto’s. Het bedrijf groeide gestaag, en daarmee ook uit zijn jasje. In het najaar van 2017 was het tijd om te verhuizen naar een andere locatie. Jan van Leeuwen over zijn ervaringen met deze bedrijfsverhuizing.

"Wat mij betreft was het een bedrijfsverhuizing volgens het boekje"

Saan was eigenlijk nog maar net op tijd om een aanbieding te maken voor King Nonwovens. “De accountmanager Robert Bos belde mij op het moment dat wij al bijna het verhuisproject aan een ander hadden gegund,” vertelt Jan. “Tijdens het telefoongesprek werd ik nieuwsgierig naar wat Saan kon betekenen en besloot Robert toch de tijd te geven om een aanbieding te maken. Ik had eigenlijk al heel snel een goed gevoel bij Saan. Het offertebedrag lag hoger, maar de offerte zag er professioneel uit. De hele aanpak maakte op mij een professionele indruk. Robert kwam langs met een technische collega van Saan en iemand van Yourtech, het partnerbedrijf van Saan dat het coderen, de demontage en de montage van de machines zou gaan verzorgen. Ze wisten duidelijk waar ze het over hadden en deden veel moeite om de verhuizing binnen te halen. Dat gaf bij mij de doorslag om met Saan en Yourtech in zee te gaan”.

 • King Nonwovens verhuisde van Lelystad, waar het bedrijf inmiddels op verschillende locaties gevestigd waren, naar een nieuwbouw locatie in Zeewolde. Jan: “We konden in Lelystad niet echt een geschikte locatie vinden om te bouwen. In Zeewolde vonden we wel een plek die aan onze wensen voldeed.” Het indrukwekkende pand biedt onderdak aan kantoor, productie en magazijnen. In totaal verhuisden Saan en Yourtech 25 kantoorwerkplekken, 18 machines, waarvan een aantal in verschillende delen, en veel voorraad. Ondanks het formaat van het pand was het toch puzzelen om alles de juiste plek te geven. “Na maanden van voorbereiding zat ik vlak voor de verhuizing nog met de machines te schuiven op de plattegrond. Pas op het laatste moment was de indeling definitief.” lacht Jan.

  Geoliede machine
  In november begon de verhuizing dan echt. Saan en Yourtech gingen samen aan de slag. “Je merkte meteen dat de mensen van Saan en Yourtech helemaal op elkaar zijn ingespeeld. Yourtech verzorgde eerst de codering en daarna de demontage van de machines en bepaalde daarmee het tempo. Saan paste zijn planning daarop continue aan. Het was echt een geoliede machine!” zegt Jan van Leeuwen enthousiast. “Ik ben tijdens de verhuizing maar een paar keer gebeld en dat was voor mij een goed teken. Onze technische man die verantwoordelijk is voor alle machines had vooraf wel een beetje buikpijn van de verhuizing. Als er wat mis gaat en er zou een machine kapot gaan, dan zitten we zo aan een jaar levertijd voor een nieuwe machine. Maar na twee dagen van de verhuizing was ook hij om en had hij er alle vertrouwen in dat het goed zou komen.”

  Kortere doorlooptijd dan gedacht
  “Wat mij betreft was het een bedrijfsverhuizing volgens het boekje” stelt Jan tevreden. “De paar kleine problemen die er waren werden door Saan direct opgelost. Er had een heftruck olie gelekt, maar Saan regelde direct een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf om het op te ruimen. En aan het eind, tijdens de kantoorverhuizing, ging er nog wat mis in de communicatie tussen ons en een van de verhuizers, maar uiteindelijk is alles netjes en zonder problemen verhuisd. Uiteindelijk hebben wij weinig stilstand van de machines gehad en viel de doorlooptijd van de hele verhuizing korter uit dan we vooraf dachten. Ik kan niet anders zeggen dat ik erg tevreden ben over de verhuizing door Saan en Yourtech!”

  Ga naar projectenoverzicht