Giraffe MK140 in top-modus voor Level Trappen

Level Trappen BV en Level Trappen & Constructies BV zijn specialisten in het maken van design trappen op maat. Beide bedrijven opereren vanuit Hoogeveen en de een richt zich met name op de particuliere markt, de andere op de zakelijke markt. Samen bieden zij hun diensten aan als TrappenXL. Voor een van de opdrachten die zij realiseerden voor een particuliere klant in Amsterdam, kwam de Torenkraan Giraffe MK140 in top-modus in actie.

Saan assisteerde bij plaatsing van 3 trappen en een glazen dakterras

Aan de Willem Frederik Hermansstraat, vlakbij de Openbare Bibliotheek van Amsterdam, ligt een appartementencomplex. Voor het appartement op de bovenste verdieping kreeg Level Trappen de opdracht voor levering van drie trappen en glazen dakterras. Om de trappen en de materialen voor het terras op hun plek te kunnen hijsen, werd Saan Kraanverhuur ingeschakeld. Vanwege de hoogte van het gebouw en de beperkte ruimte rondom het appartementencomplex, werd gekozen om dit project uit te voeren met de Giraffe Liebherr MK140 Torenkraan. Deze mobiele torenkraan bereikt in top modus, voorzien van verlengstukken op de giek, een haakhoogte van maar liefst 95 meter hoog. Dat leverde op de dag van uitvoering mooie plaatjes op!

  • Bij de opname werd vastgesteld, dat de kraan in de Willem Frederik Hermansstraat opgesteld kon worden. Bij de aanvraag van de vergunning bleek dat niet mogelijk te zijn. Vanwege bouwwerkzaamheden elders, fungeerde deze straat echter op het moment van uitvoering als omleidingsroute en mocht niet worden gestremd. Gelukkig kon de torenkraan ook op het voorplein aan de Oosterdokskade worden opgesteld. Voetgangers en verkeer werd door verkeersregelaars om de kraan heen geleid. De werkzaamheden werden door Level Trappen en Saan zo snel mogelijk uitgevoerd om het verkeer zo kort mogelijk te hinderen.

    Voor Level Trappen staan bij het realiseren van een design trap of andere projecten zoals ballustrates, de wensen van de klant centraal. Alle projecten worden volledig in eigen beheer uitgevoerd. Dit wordt gerealiseerd door een eigen ontwerpafdeling. De productie vindt gescheiden plaats in twee productiehallen en de eindmontage op locatie wordt verzorgd door ervaren montageploegen, die actief zijn door heel Nederland. Meer informatie vindt u op www.trappenxl.nl.

    De Liebherr MK140 heeft een maximale gieklengte van 65 meter en de MK140 in top-modus bereikt een maximale haakhoogte van maar liefst 94,4 meter. Daarmee is het de grootste torenkraan in zijn soort. Toch is de kraan compact: de draaicirkel van de ballast zit binnen de stempels en de maximale stempeldruk is 48 ton. Verder kan hij op bouwstroom draaien en heeft hij een plusmodule voor meer capaciteit. Deze krachtpatser is één van de mobiele torenkranen waarmee de vloot van Saan afgelopen jaar is uitgebreid. De giraffe-bestickering is een knipoog naar de geschiedenis van Saan. Al eerder had Saan voertuigen met bijzondere namen en bestickering, zoals de Donald Duck (een Chevrolet), de Pipo (een Ward la France) en de Bambi (een BHC Kraanwagen).

    Ga naar projectenoverzicht