Interne Industriële Verhuizing Johma

Johma, de grootste saladebereider van Nederland, bestaat al meer dan 50 jaar. Om de continuïteit te waarborgen is de productielocatie op bedrijventerrein De Pol in Losser flink uitgebreid met een hal van 4.000 vierkante meter aan de achterzijde van het complex. Daarmee beschikt de saladeproducent nu over een oppervlak van totaal 22.000 vierkante meter. Door de verhuizing van het magazijn, vanuit het hart van het bedrijf naar de nieuwe hal aan de buitenkant van het complex, kwam er extra productieruimte vrij. Hier is een nieuwe productielijn geplaatst en daarmee is de productie en logistiek weer helemaal up-to-date.

In opdracht van Johma en Van Uitert heeft Saan geassisteerd, in samenwerking met Yourtech, bij de interne industriële verhuizing van productielijnen, magazijn en kantoorplekken. Een belangrijk criterium tijdens deze opdracht was dat de Down-time tot een minimum beperkt moest blijven. Ondanks dat het hier om een omvangrijk en complex project ging, is dit dankzij de juiste planning zeer goed gelukt.

 • In november 2018 is Saan Industriële Verhuizingen met de voorbereidende werkzaamheden voor de interne industriële verhuizing van Johma in Losser gestart. De werkzaamheden bestonden uit de demontage van productie-installaties, het laden, transport, verhuizen en lossen van de delen en het binnenbrengen, plaatsen en de montage van de verhuisde delen. Saan werkt al jaren samen met technisch partner Yourtech bij complexe bedrijfsverhuizingen en daarom zijn de teams goed op elkaar ingespeeld. Ook tijdens dit project was Yourtech verantwoordelijk voor de demontage en het opnieuw aansluiten van de machines en productielijnen.

   

  Saan Kraanverhuur en Industriële Verhuizingen

  In december heeft Saan Kraanverhuur hand-en-spandiensten verricht bij de bouwwerkzaamheden met het hijsen van bouwmaterialen, constructies en machines. Verder heeft Saan de kantoorverhuizing uitgevoerd en hebben de industriële verhuizers een koeltunnel geplaatst. Hier zijn eerst de baandelen geplaatst en pas daarna is de staalconstructie er overheen geplaatst. Voor Van Uitert zijn er in januari 7 palletizers verhuisd. Saan heeft het horizontaal en verticaal transport uitgevoerd en Yourtech heeft de installatie verricht. In februari en maart zijn er intern een 12-tal productielijnen verhuisd en geplaatst en weer aangesloten.

   

  Excellent Supplier

  Het gehele project is soepel en binnen de gestelde termijn verlopen. Dankzij de goede samenwerking van Johma met Saan is een raamovereenkomst getekend met Signaturefoods en is Saan excellent supplier tot 2022.

  Ga naar projectenoverzicht