Oven met ketel gewisseld bij ZINQ in Alsdorf

Sinds 1889 is thermisch verzinken of galvaniseren en coaten van staal de passie van ZINQ, van de kleinste schroef tot de grootste staalconstructie. Ruim 25.ooo klanten uit de bouw-, de automobiel-, de mechanische techniek- en de landbouwtechnieksector kiezen voor thermisch verzinken of galvaniseren met ZINQ als het gaat om optimale kathodische corrosiebescherming en functionele oppervlakken voor hun bouwdelen. Op de ZINQ locatie in Alsdorf heeft Koninklijke Saan een oude oven met ketel gewisseld voor een nieuwe oven en ketel.

ZINQ heeft 45 locaties in Europa waar stalen bouwdelen thermisch worden verzinkt en gepoedercoat zelfs tot lengtes van meer dan 25 m., stukgewichten tot 20 ton en bouwdeelbreedtes tot ruim 2,50 m. Saan Industriële Verhuizingen heeft in Alsdorf een oven met ketel gewisseld voor een nieuwe. Om zo min mogelijk productieverlies te realiseren is donderdag de productie stop gezet en zijn onze industriële verhuizers begonnen met het opbouwen van een 180-tons hijsportaal en het plaatsen van de stempels in de kelder. Dit was noodzakelijk om de verdiepingsvloer extra te verstevigen in verband met het veilig verplaatsen van de zware oven en ketel.

 • Wisselen in het weekend

  Om het productieproces zo min mogelijk te verstoren is met de demontage van de machinedelen gewacht tot vrijdag, en zaterdag zijn wij gestart met de hijswerkzaamheden. Eerst is de oude ketel met het hijsportaal uit de vloer gehesen en daarna is ook de oven op dezelfde manier gedemonteerd. Het zwaarste deel had een gewicht van 33 ton. Beide zware machinedelen zijn door middel van het hijsportaal via rails naar buiten afgevoerd. Op zondag is eerst de nieuwe oven met het hijsportaal op de nieuwe locatie geplaatst en vervolgens, met uiterste precisie, is de nieuwe ketel weer in deze oven geplaatst.

  Maandag hebben wij onze werkzaamheden afgerond en was de oude oven met ketel gewisseld voor een nieuwe en kon alles weer worden aangesloten om de productie op te starten. De wissel is soepel verlopen dankzij een strakke planning en bovendien binnen de gestelde termijn gerealiseerd.

   

  Heeft u een machineverhuizing of bedrijfsverhuizing in planning staan?
  Saan Industriële Verhuizingen is specialist in het verhuizen van machines. Elke verhuizing van machines is weer anders. Want elke machine is anders, elke locatie is anders. Wij zorgen ervoor dat uw machines veilig en snel verplaatst worden. Van klein tot groot, van geavanceerd en gevoelig tot groot en zwaar: uw machineverplaatsing wordt gewoon goed geregeld! De industriële verhuizers van Saan hebben ruime ervaring met machineverhuizingen in verschillende branches. Wij zijn met name werkzaam in de volgende sectoren:

  • Levensmiddelenindustrie (food)
  • Medische sector
  • Maak-industrie

  Voor elke branche kiezen we een eigen aanpak, want iedere sector heeft zijn specifieke kenmerken, wensen en eisen. Daarnaast heeft ook elke opdrachtgever weer een unieke situatie. Wij stemmen onze aanpak daar moeiteloos op af. Is uw machinepark aan verandering toe? Investeert u in nieuwe machines, of optimaliseert u uw bestaande productielijn? Of verhuist u uw bedrijf naar een andere locatie? Neem dan contact op met Saan!

  Ga naar projectenoverzicht