Plaatsing 31 koelmachines op dak Cofely

Op de projectlocatie van Cofely aan de Cessnalaan in Schiphol-Rijk heeft Koninklijke Saan in twee weekenden 32 koelmachines op het dak geplaatst. Een deel van de koelmachines is van te voren door Saan in opslag genomen en pas op de dag van uitvoering en plaatsing naar de locatie getransporteerd en aangeleverd.

Omdat de radius op het dak van het gebouw erg groot was, heeft de projectengineer van Saan een uitgebreid hijsplan gemaakt voor de plaatsing. Er moest namelijk ook rekening worden gehouden met een hoogtevergunning van Schiphol in verband met de aanvliegroute. Saan heeft ervoor gekozen om een 400 tons kraan met 70 meter beweegbare jib aan de voorzijde van het pand te zetten. Hiermee zijn eerst alle koelmachines op het dak gehesen en gelost. Vervolgens zijn de machines op het dak direct op een speciaal rolsysteem van Saan geplaatst. Daarna zijn de machines over de staalconstructie op het dak naar hun definitieve positie gebracht. Op aanwijzingen van medewerkers van Cofely hebben de industriële verhuizers van Saan de koelmachines exact op de juiste plek afgevijzeld en geplaatst.

  • De werkzaamheden hebben in de avonduren van twee weekeinden plaats gevonden om de overlast voor Schiphol en de omgeving zo minimaal mogelijk te houden. Aan de overkant van de projectlocatie is een transportbedrijf gevestigd en in de Cessnalaan geldt ook nog eenrichtingsverkeer. Daarom heeft Saan verkeersregelaars ingezet om het verkeer rondom de werkzaamheden in goede banen te leiden en de veiligheid van medewerkers van dit project te waarborgen. Verder is er een
    hoogtevergunning van maximaal 100 meter aangevraagd in verband met de aanvliegroute van Schiphol voor het omhoog hijsen van de koelmachines. In totaal heeft Saan 32 koelmachines op het dak geplaatst waaronder Hybride Droge Koelers van 5500 kg, Hydraulische Containers van 10000 kg en Chillers van 7620 kg. De eerste 2 machines stonden voor aanvang van het hijsen al klaar op locatie en daarna is er elk half uur een machine aangeleverd om constant door te kunnen blijven werken.

    Ga naar projectenoverzicht