Plaatsing 449 Prefab badkamers voor BAM

 • Bouwlogistiek

Het voormalig Elsevier gebouw in Amsterdam is verbouwd tot ‘The Student Hotel’ waar studenten in de toekomst een kamer met eigen badkamer kunnen huren. Voorafgaand aan dit project heeft BAM Utiliteitsbouw Regio Amsterdam samen met Koninklijke Saan een bijzondere oplossing bedacht voor het snel en schadevrij plaatsen van 449 prefab badkamers.

De term ‘Lean Bouwen’ is in opmars. Voor de bouw betekent dit onder meer beter plannen en de bouwplaats zo optimaal en schoon mogelijk inrichten om zo verspilling, vervuiling, schades en ongevallen te voorkomen. Steeds vaker wordt Saan gevraagd om vooraf mee te denken over efficiënte oplossingen tijdens het bouwproces. Een van de knelpunten tijdens de bouw van ‘The Student Hotel’ was het binnenbrengen van de prefab badkamers. Bij het transport en plaatsing konden er gemakkelijk tegels van de muur vallen of andere beschadigingen ontstaan door frictie. Saan bood de oplossing voor het schadevrij plaatsen van de badkamers.

 • Saan loste de prefab badkamers met een TK 80 LT van de vrachtwagens, vervolgens hees een 70 tons mobiele kraan de badkamers naar een soort ‘balkon’ aan de gevel op de juiste etage. Er werd op 2 etages tegelijk gewerkt. Hier werden ze in een transportframe geplaatst. In deze speciaal door Saan ontwikkelde frames hangen ze min of meer vrij, zodat er van frictie geen sprake is. De frames zijn precies op maat gemaakt voor het hotel, om de badkamers, met slechts enkele centimeters ruimte over aan de bovenkant, te transporteren naar de gemarkeerde plek op de vloer. Omdat de bouwvloeren zeer schoon waren, konden de badkamers snel en schadevrij door Saan medewerkers op hun plek gezet worden. Saan plaatste op deze manier ongeveer 33 badkamers per nacht.

  Verrichte werkzaamheden:
  – Voorbereiding projectaanpak
  – Voorbereiding vergunningen en ontheffingen
  – Ontwikkeling en constructie van metalen frames
  – Inzet kranen voor het lossen van de badkamers
  – Inspectie op schade per badkamer
  – Hijswerkzaamheden 70 tons mobiele torenkraan
  – Horizontaal transport badkamers op de etages
  – Waterpas plaatsen badkamers

  Ga naar projectenoverzicht