Plaatsing 9,4 Tesla MRI bij Maastricht Health Campus

Siemens Healthcare Nederland B.V. levert met haar wereldwijde toonaangevende oplossingen een bijdrage om de zorg beter, sneller en efficiënter te maken. Innovatieve technologieën voor medische beeldvorming, therapie en laboratoriumdiagnostiek stellen artsen in staat om aandoeningen in een vroeg stadium op te sporen en een behandeling beter en sneller mogelijk te maken.

In opdracht van Siemens Healthcare plaatste Saan een 9,4 Tesla MRI geplaatst bij Brains Unlimited, onderdeel van de Maastricht Health Campus. De MRI-scanner werd met behulp van een hijskraan en een hijsportaal naar binnen gebracht.

  • De Siemens 9,4 Tesla MRI weegt 50 ton en Koninklijke Saan heeft deze speciale MRI voorzichtig gehesen en vakkundig gelost met een 220 tons mobiele kraan. Met deze kraan werd de MRI tevens precies onder het hijsportaal geplaatst bij het gebouw van Brains Unlimited. Vervolgens is de MRI met behulp van het 100 tons hijsportaal van Saan omhoog gevijzeld, naar binnen gerold en door de machine transporteurs van Saan geplaatst in een stalen kooiconstructie van 620 ton, waarna de technici van Siemens de installatie konden verzorgen.
    Deze plaatsing was de vierde ter wereld van dit type MRI-scanner die door Siemens werd geleverd. Er zijn er eerder al twee geïnstalleerd in Duitse onderzoekscentra in Tübingen en Jülich en de derde staat in Chicago. De 9,4 Tesla MRI in Maastricht wordt door Brains Unlimited gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar menselijk gedrag en veel voorkomende (hersen)ziekten. Deze MRI-scanner heeft een ultrahoog magneetveld van 9.4 tesla.

    Ga naar projectenoverzicht