Verhuizing complete fabriek en magazijn Lely Industries

Lely Industries wilde haar producten in een duurzame omgeving ontwikkelen en produceren. Men gaf daarom de opdracht tot de bouw van een nieuwe hoofdlocatie, ‘de Lely Campus’ in Maassluis. Dit is werd een van de meest duurzame industriële gebouwen in Europa. In deze innovatiecampus zijn de divisies ruwvoederwinning, melkwinning en operations bij elkaar gevestigd. Saan verzorgde de verhuizing van de complete fabriek en magazijn van de vestiging Rotterdam naar de nieuwe hoofdlocatie in Maassluis.

Deze nieuwe campus was voor Lely Industries noodzakelijk vanwege de sterk groeiende marktvraag en als gevolg hiervan het groeiend aantal medewerkers. Lely heeft voor deze complexe verhuizing een offerte aangevraagd bij meerdere verhuisbedrijven. De aanpak, aanbieding en ruime ervaring van Saan met gelijksoortige verhuizingen gaf Lely vertrouwen om de verhuizing door Saan te laten uitvoeren.

  • De verhuizing moest in de zomervakantieperiode in vier weken plaats vinden en deze deadline is ruimschoots gehaald. De 180 trailerladingen zijn in ruim 3 weken overgebracht en de vierde week gebruikte Lely om alles uit te pakken en aan te sluiten. Het vervoer van de in montage zijnde melkrobots is door Saan met uitzonderlijk transport uitgevoerd. Hierdoor konden de medewerkers van Lely direct na de vakantie de productie weer opstarten.

    Het bestaande gebouw voor de productie van machines voor ruwvoederwinning, aan de Weverskade 60, voldeed nog uitstekend en werd gekoppeld aan de nieuwe campus. Daarnaast keerde de productie van melkrobots, stalproducten en voerapparatuur van Rotterdam terug in Maassluis. In totaal werden ongeveer 175 engineers in de gebouwen ondergebracht. De nieuwe werkomgeving biedt de medewerkers nog meer ruimte voor creativiteit en innovatie op basis van moderne werkmethodes, zoals ‘Work Smarter’ (Het Nieuwe Werken) en ‘Lean’. ‘Work Smarter’ moet bijdragen aan efficiënter en effectiever samenwerken, zodat Lely verdere groei kan realiseren.

    Voorafgaand aan de verhuizing verzorgde Saan een proefverhuizing voor het vastleggen van alle verhuisprocedures. Er werd een vaste projectleider tijdens voorbereiding en uitvoering ingezet. Zo had de klant de hele verhuizing één aanspreekpunt. Saan verzorgde de verhuizing van de complete fabriek en magazijn. Vele honderden omvangrijke en complexe productieapparaten en productielijnen werden verhuisd naar de nieuwe locatie, en daarnaast verzorgde Saan ook de verhuizing van de ontwikkelingsafdelingen, laboratoria, stellingen en voorraden.

    Ga naar projectenoverzicht