Verhuizing Intralox – productielijnen en kantoor

 • Maak-industrie

Wanneer je vanaf de parkeerplaats door de tuin loopt van het nieuwe gebouw van Intralox krijg je meteen de indruk dat het hier prettig vertoeven is. Niet alleen voor de mensen die er werken, maar ook voor de insecten en andere dieren die er huizen. Ook binnen in het kantoor en de productieomgeving voel je dat er veel zorg is besteed aan het creëren van een fijne en duurzame werkomgeving. Danielle Hagers, Facility Purchase Manager voor Intralox Europa leidde het nieuwbouwproject en de verhuizing en vertelt meer over het gelopen traject en haar ervaringen met Saan.

Nieuwbouwlocatie met ruimte voor toekomstige groei

Intralox is wereldwijd de toonaangevende leverancier van maatwerk kunststof transportbanden. Wij bieden deze transportoplossingen voor diverse industrieën. Dat varieert van voedselverwerking tot industriële productie tot logistiek, material handling en e-commerce,” vertelt Danielle Hagers. Het van oorsprong Amerikaanse familiebedrijf heeft vestigingen over de hele wereld. Het hoofdkantoor van Europa was tot voor kort gevestigd in Amsterdam-Zuidoost. “We zijn in de luxe positie dat we blijven groeien als bedrijf. In 2012 verhuisden we naar Amsterdam, maar na een aantal uitbreidingen konden we daar echt niet meer verder groeien. Toen is besloten op zoek te gaan naar een nieuwbouwlocatie waar we voldoende ruimte voor het huidige bedrijf en toekomstige groei zouden hebben”.

 • Verhuizen zonder dat de klant het merkt

  Intralox LLC vond de geschikte locatie voor de nieuwbouw op het Schiphol Trade Park in Hoofddorp. “We kozen voor deze Breeam Excellent locatie omdat de duurzaamheidsambities goed aansluiten bij onze kernwaarden en vanwege de ligging nabij Schiphol en snelwegen. En wat voor ons ook heel belangrijk was: de bereikbaarheid van de locatie voor onze medewerkers.” Saan kwam in beeld om de verhuizing uit te voeren door een eerdere positieve ervaring. “Ik heb al eerder samengewerkt met Saan toen wij in 2012 naar Amsterdam verhuisden. Die samenwerking hebben we toen als heel prettig en professioneel ervaren, dus voor ons was het een logische keuze om deze uitdaging met Saan aan te gaan.” Er moesten 4 productielijnen, ca. 10.000 pallets en 200 kantoorwerkplekken verhuisd worden, maar de klant mocht er niks van merken. Danielle Hagers: “Dat is gelukt, vooral door de goede begeleiding en de flexibiliteit van Saan. Je merkt dat zij veel ervaring hebben met industriële verhuizingen en het verhuizen van grote, delicate machines zoals de onze.”

  Saan speelde in op wijzigingen in de planning

  Tijdens de verhuisperiode werd er een strakke planning aangehouden. Om alles goed op elkaar af te stemmen werd er steeds voor een move een overleg gepland waarbij Eef Spaan, de projectleider van Saan aanschoof.
  Danielle Hagers: “We hebben behoorlijk strak gepland en ervoor gezorgd dat we steeds een buffer hadden van onze productie. De moves gebeurden in de weekenden. Toch vonden er gedurende het verhuistraject regelmatig wijzigingen plaats omdat een andere volgorde handiger voor ons was. Eef en zijn team lukten het steeds weer om hierop in te spelen, en dat was heel fijn.” Op de vraag of er nog verbeterpunten waren antwoordt Danielle Hagers: “Ik zou het zo niet kunnen bedenken, alleen dat we tijdens de kantoorverhuizing te maken kregen met een ander verhuisbedrijf, dat minder flexibel was. Gelukkig was Eef er om te zorgen dat de verhuizing toch naar onze wens werd uitgevoerd.”

  Betrouwbare partner aan je zijde

  Hoewel het een omvangrijke klus is geweest en deze periode heel intensief was kijkt Danielle Hagers er met plezier op terug. “Ik hou van dit soort projecten: het bouwproces vanaf de aankoop van de grond tot en met de inrichting en alles wat er omheen moet gebeuren. Het is heel druk, maar wel enorm leuk om te doen. Wel is het fijn om tijdens zo’n traject samen te werken met partijen waar je van op aan kunt. Saan is een betrouwbare partner die je aan je zijde wilt hebben als je dit soort grote verhuizingen op de agenda hebt staan. Onze productie en het kantoor waren zelfs uiteindelijk vier dagen eerder dan gepland weer up and running. En we hebben zelfs nog tijdens de verhuizing een nieuwe service voor onze klanten geïntroduceerd!”

  Ga naar projectenoverzicht