Saan en DOEN participeren in Rederij KEES

Koninklijke Saan participeert samen met DOEN Participaties in Rederij KEES. Dankzij een investering van DOEN en een inhoudelijke samenwerking met Saan kan Rederij KEES de komende jaren  het aantal werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vergroten. Zowel sociaal als zakelijk past deze samenwerking uitstekend bij Saan. Enerzijds sluit het mooi aan bij onze maatschappelijke doelen en anderzijds breiden we hiermee de dienstverlening uit op het gebied van Bouwlogistiek.

KEES: schoon en stil transport

Sinds 2013 biedt Rederij KEES  in Amsterdam  ontwikkelingsmogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De medewerkers van KEES doen werkervaring op in de logistiek, want KEES verzorgt schoon en stil elektrisch transport over land en over water. De wens om dit verder uit te breiden is nu in vervulling gegaan dankzij een investering van DOEN Participaties en samenwerking met Saan. Ter ere van de nieuwe samenwerking werd deze week de IJzeren Hein, de elektrische boot van KEES, te water gelaten.

Duwtje in de rug

Rederij KEES werkt samen met Gemeente Amsterdam en de Regenboog Groep om mensen voor wie het lastig is om via de reguliere weg aan werk te komen op weg te helpen. De Rederij biedt op dit moment negen arbeidsplaatsen en acht dagbestedingsplekken. De werknemers van KEES krijgen zo een duwtje in de rug. Ze leren structuur aan te brengen in hun leven en doen werkervaring op.

Groeimogelijkheden en kansen

Een aantal medewerkers is inmiddels bij KEES zelf in dienst getreden, waaronder Quintin. Hij startte 2,5 jaar geleden en assisteerde bij bezorgingen. Op eigen initiatief is hij doorgegroeid naar een functie in het magazijn, waar hij 4 dagen per week werkzaam is. “Ik voel me hier erg thuis en heb al veel geleerd, zoals werken met het digitale warehouse systeem, en ik heb mijn heftruck- en reachtruck certificaten gehaald. Nu wil ik graag mijn rijbewijs gaan halen, zodat ik echt overal inzetbaar ben en ook zelf orders uit kan leveren.” Dat KEES door DOEN Participaties en Saan uit kan breiden, vindt hij erg mooi. “Mijn werk geeft me een doel en regelmaat. Dat werkt ook door in de rest van mijn leven: volgende maand krijg ik mijn eigen kamer en ga ik begeleid wonen. Dat is ook weer een stap naar meer zelfstandigheid. Door de samenwerking kunnen we meer verschillende dingen doen en groeien. Daardoor kunnen nog meer mensen zoals ik hier kansen krijgen!”

DOEN Participaties

DOEN Participaties is de investeringsmaatschappij van Stichting DOEN, het fonds van de Postcode Loterij. DOEN financiert voorlopers die met oplossingen komen voor een groenere, socialere en creatievere samenleving. Sinds 2013 heeft Rederij KEES meerdere keren een subsidies ontvangen en nu stapt DOEN Participaties in als aandeelhouder van Rederij Kees, waardoor op termijn het aantal werkervaringsplekken met minimaal 25% kan worden uitgebreid.

Uitbreiding in bouwlogistieke diensten

Koninklijke Saan levert als ervaren logistiek dienstverlener de knowhow en de systemen, waardoor Rederij KEES verder kan professionaliseren en de scope kan uitbreiden met onder meer bouwlogistieke diensten. Voor Saan betekent het een mooie aanvulling op de dienstverlening van haar activiteit Bouwlogistiek: samen hebben de bedrijven nu 3 hubs aan de rand van Amsterdam. Vanuit deze opslagfaciliteiten kunnen bouwmaterialen just-in-time emissieloos, geruisloos én sociaal getransporteerd worden naar bouwprojecten in de binnenstad. Zowel over het land met elektrische auto’s en bakfietsen, als via het water met IJzeren Hein of andere vaartuigen.

Terug naar nieuwsoverzicht