Duurzaam bouwen - direct meer weten?

Wij bellen u:


  Duurzaam bouwen – Saan helpt u vooruit

  Bouw schoner én efficiënter

  De overheid, maar ook andere opdrachtgevers in de bouw, nemen bij aanbestedingen steeds meer duurzaamheidscriteria mee in de EMVI, de economisch meest voordelige inschrijving. Daarnaast is in vergunningstrajecten de minimalisering of compensatie van uitstoot van CO₂, Stikstof en PFAS een steeds belangrijkere eis. Vanuit die eisen, maar ook vanuit de eigen MVO-doelstellingen, leggen aannemers zich toe op steeds meer duurzaam bouwen. Waarschijnlijk voor u als directeur, inkoper of uitvoerder een uitdaging. Een uitdaging waar wij u graag bij helpen!


  Duurzaam bouwen met Saan

  Saan is al sinds 2012 gecertificeerd voor de CO₂-prestatieladder en is in bezit van de ISO14001-certificering. We nemen de zorg voor het milieu serieus en investeren flink in duurzaamheid. We investeren in schonere oplossingen op onze eigen terreinen, maar vooral in schoner materieel. Bij Saan kunt u inmiddels al terecht voor een mooi assortiment mobiele hijskranen die op bouwstroom kunnen hijsen. Ook is het gebruik van de schonere dieselvariant HVO mogelijk. En als een van de eerste kraanverhuurbedrijven schafte Saan een hybride torenkraan aan. Daarnaast hebben wij ons toegelegd op het leveren van Bouwlogistieke dienstverlening. Met het optimaliseren van de logistiek op bouwprojecten kan niet alleen efficiency-voordeel behaald worden, ook de milieubelasting en de overlast voor de omgeving kan flink worden gereduceerd.


  Schoner materieel huurt u bij Saan

  Met de inzet van materieel dat op bouwstroom kan draaien, reduceert u flink in CO₂–uitstoot op uw bouwprojecten.
  Op dit moment hebben wij al de volgende kranen in ons assortiment die elektrisch opereren:

  • Spierings SK487-AT3 City Boy: de eerste hybride torenkraan ter wereld. Deze 40 meter torenkraan kan zowel elektrisch rijden als hijsen. Download hier de brochure van onze City Boy.
  • Spierings SK1265-AT6 eLift: de grootste torenkraan in ons assortiment die emissieloos en stil kan draaien op bouwstroom. Hij heeft een gieklengte van 60 meter.
  • Liebherr MK73-3.1: zeer compacte 38,5 meter torenkranen met een sterke hijstabel, die op bouwstroom kan draaien.
  • Liebherr MK88: 45 meter torenkranen die op bouwstroom kunnen draaien.
  • Hoeflon en Jekko minikranen: kleine, compacte kranen voor bijvoorbeeld inpandig werk en krappe bouwlocaties. Zij kunnen op stroom rijden en draaien.

  Er zijn inmiddels ook bakwagens met autolaadkranen in bestelling die elektrisch kunnen draaien. Meer informatie over het elektrisch materieel van Saan waarmee u duurzaam kunt bouwen, vindt u in onze hijstabellenkaart.

  Accu-aanhanger

  Om elektrische hijskranen van bouwstroom te voorzien bleek niet op alle bouwplaatsen even gemakkelijk in verband met de capaciteit. Ook op andere werklocaties kunnen we meestal niet over bouwstoom beschikken. Daarom heeft EcacACCU samen met Saan en Liebherr een externe batterij op aanhanger ontwikkeld. Deze accu-aanhanger kan eenvoudig meegenomen worden door onze elektrisch opererende kranen. Dan zijn we niet meer afhankelijk van een bouwstroomaansluiting om schoon en stil te kunnen hijsen! Het feit dat deze batterij vervaardigd wordt van gebruikte accu’s, maakt dit concept extra duurzaam.

   

  Materieel op HVO diesel (Hydrotreated Vegetable Oil)

  Sinds 1 oktober 2021 is Saan overgestapt op het gebruik van HVO20-diesel. HVO20 bestaat voor 20% uit Hydrotreated Vegetable Oil. Deze hernieuwbare dieselbrandstof is geproduceerd op basis van met waterstof behandelde plantaardige oliën en restafval, zoals dierlijke vetten. HVO heeft enorme voordelen op het gebied van duurzaamheid: een hoge  CO₂-reductie, een aanzienlijk lagere uitstoot van schadelijke stoffen ten opzichte van normale diesel (reductie van fijnstof, stikstof en zwavel). HVO diesel is biologisch afbreekbaar en bijna geurloos.

  Alle voertuigen in het Saan-voertuigenpark zijn op dit moment geschikt voor het gebruik van HVO20. Maar binnen onze moderne vloot is al een groot aantal motoren geschikt voor het gebruik van HVO100. Op aanvraag kunnen wij voor projecten ook HVO100 leveren. Vraag onze Technisch commercieel adviseurs naar de mogelijkheden.

   

  Optimaliseer uw bouwlogistieke processen met Saan

  Als het gaat om duurzaam bouwen, is het optimaliseren van de logistiek processen op het bouwproject een belangrijke stap. Door transporten van en naar de bouw beter te reguleren, maar ook de logistieke processen op het bouwterrein te optimaliseren, kunt u veel (milieu)winst behalen. Doorlooptijden van het project kunnen verkort worden, overlast voor de omgeving en het milieu kan flink teruggebracht worden én het scheelt u ook onder aan de streep in het financiële resultaat op uw bouwproject. De medewerkers van onze activiteit Saan Bouwlogistiek kunnen u al in het voortraject assisteren bij het maken van een doordacht logistiek plan en zelfs meeschrijven aan aanbestedingsdocumenten. Tijdens de bouwfase kunnen wij logistiek managers of uitvoerders en logistiek medewerkers leveren om de logistiek processen in goede banen te leiden en logistieke werkzaamheden uit te voeren.
  Afhankelijk van uw specifieke situatie en behoefte maakt u daarbij bij Saan de keuze uit een breed scala aan logistieke diensten. U vindt hierover meer informatie op de pagina www.saan.nl/bouwlogistiek, of in onze brochure over Saan Bouwlogistiek.


  Meer weten over onze duurzame oplossingen? 

  Doet u zaken met Saan, dan doet u zaken met een logistiek dienstverlener op het gebied van Kraanverhuur, Bouwlogistiek en Industriële Verhuizingen die duurzaamheid hoog op de agenda heeft staan. Niet alleen investeren wij in steeds schoner materieel, ook in de rest van onze bedrijfsvoering maken we duurzame keuzes. We zetten ons actief in om onze CO₂-voetafdruk te verminderen. Bijvoorbeeld door onze medewerkers alleen nog in elektrische leaseauto’s te laten rijden en onze bedrijfspanden te verduurzamen.

  Meer informatie over onze duurzame oplossingen, zoals onze elektrische hijskranen, het gebruik van HVO en Bouwlogistiek, of andere aspecten in duurzaamheidsbeleid van Saan? Neem dan gerust contact met ons op!

  Telefoon: 020 – 660 60 60
  E-mail: duurzaam@saan.nl

  Duurzaam bouwen met Saan:
  Gewoon GROEN geregeld!