Machineverhuizing voor Noah’s Ark Oeganda

Vorige week waren onze Industrieel Verhuizers betrokken bij een bijzondere machineverhuizing. Niet zozeer wat betreft het werk, want dat is voor hen dagelijkse kost, maar wel het doel waar deze opdracht voor diende. De machines die zij hebben getransporteerd zijn namelijk bedoeld voor een mooi humanitair project van de Stichting Noah’s Ark Children’s Ministry Uganda.

Draaibank en freesbank voor technisch onderwijs

Voor deze machineverhuizing werd Saan Industriële Verhuizingen benaderd door de heer Roald Boegschoten. Hij en zijn vrouw zijn betrokken bij de Stichting Noah’s Ark en zij leiden voor de stichting een project om jongeren technische vaardigheden te leren. Hiermee kunnen zij producten maken en banen creëren. Voor dit project doneerde het VU een draaibank en een freesbank, die in Oeganda een nieuw leven krijgen als machines voor de praktijklessen. Omdat Saan ooit deze machines in het VU heeft geplaatst, was het een logische stap om ons te benaderen voor het naar buiten transporteren. Vorige week verzorgden onze Industrieel verhuizers het uithalen van de machines. Zij staan nu veilig in opslag in een container en wachten op goedkeuring van de Oegandese autoriteiten voor het importeren. Wanneer die goedkeuring er is, worden de machines zo snel mogelijk verscheept.

Over Noah’s Ark

De Stichting Noah’s Ark Children’s Ministry Uganda werd in 1999 opgericht door Piet en Pita Buitendijk en begon met de opvang van verlaten en mishandelde baby’s en kinderen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een kinderhuis, scholen en een medische kliniek. Daarnaast verzorgt de stichting diverse sociale en medische projecten in Oeganda. Men richt zich daarbij op de meest kwetsbare kinderen in zeer arme gebieden. Meer informatie over de stichting voor wie wij deze machineverhuizing uitvoerden is te vinden op hun website.

Gift Saan Foundation

Omdat deze stichting nauw aansluit bij de doelstellingen van Saan Foundation, hebben de leden van de Foundation besloten om een donatie van € 1.000 te doen aan Stichting Noah’s Ark. De Saan Foundation is de goede doelenstichting van de familie Saan en steunt goede doelen die te maken hebben met kinderen en het milieu. Meer informatie over de projecten die de Saan Foundation steunt vindt u hier.

Terug naar nieuwsoverzicht