Nieuwbouw Saan bereikt hoogste punt

Vandaag was er reden voor een bescheiden feestje: de nieuwbouw van de hoofdvestiging van Koninklijke Saan bereikte namelijk officieel het hoogste punt. De vlag werd gehesen en samen met de bouwers proostten de medewerkers van Saan op deze mijlpaal van de nieuwbouw.

Saan hijst de vlag

Op het bouwterrein aan de Overdiemerweg in Diemen, waar in het voorjaar de nieuwbouw van Saan is gestart, verrijzen in snel tempo de panden voor het kantoor, de technische dienst en de overslagloodsen. Ook zijn de contouren van de overkappingen voor de hijskranen al zichtbaar en wordt er intussen ook gewerkt aan de eigen waterzuiveringsinstallatie die op het terrein wordt aangelegd. Het hoogste punt is het dak van de loods, waarvan inmiddels de staalconstructie gereed is. Ter gelegenheid daarvan sprak Joop Saan de aanwezigen toe, waarna zijn dochters Claudia van Heiningen-Saan en Linda Saan op het hoogste punt de vlag in top hesen. Daarna werd er volgens traditie in de bouw geproost met speciaal voor deze gelegenheid gebrouwen Pannenbier.

Gunstig gelegen nieuwbouw

Koninklijke Saan verlaat na ruim 50 jaar de locatie aan de Weesperstraat in Diemen, waar de huidige panden niet meer voldoen aan de moderne eisen. De nieuwe locatie van ons familiebedrijf aan de andere kant van de A1 biedt straks onderdak aan de medewerkers en het materieel van Saan, maar ook aan (bouw)materialen van relaties die daar opgeslagen kunnen worden, ten behoeve van bouwlogistiek. Deze nieuwe locatie, dichtbij de A1 en het water, is erg gunstig in de regio Groot Amsterdam en kan als hub fungeren voor klanten voor wie bouwmaterialen de binnenstad in moeten. Zeker gezien de steeds strengere regelgeving in Amsterdam voor vrachtverkeer, kan dit voor klanten een ideale oplossing zijn om opslag, just in time leveringen en transport over het water te combineren.

Ontwikkeling huidige Saan-locatie

Na een lange voorbereidingstijd kon dit jaar eindelijk de bouw beginnen. Met het bereiken van het hoogste punt zitten we goed op schema. Als alles verder ook volgens planning verloopt, verhuist Saan begin volgend jaar van de oude locatie aan de Weesperstraat 78 in Diemen naar de Overdiemerweg. Het 125-jarig bestaan wordt dan gevierd op de nieuwe locatie. Intussen zijn ook de voorbereidingen in volle gang voor de ontwikkeling van de oude locatie. De familie Saan wil hier graag iets moois achterlaten voor gemeente Diemen en haar inwoners. Hun doel is daar het Hof van Saan te laten bouwen, met appartementen en verschillende typen woningen, omringd door fijne ontmoetingsplekken en veel groen. De gesprekken met gemeente Diemen hierover zijn in volle gang.

Terug naar nieuwsoverzicht