Vergunningen in Amsterdam – gemeente scherpt regels verder aan

Per 1 oktober 2021 strenger beleid vergunningen en ontheffingen zware voertuigen

Voor ieder bedrijf dat werkzaamheden wil uitvoeren in de Amsterdamse binnenstad waar transport bij betrokken is, is het belangrijk om rekening te houden met de nieuwe regelgeving van de gemeente. Per 1 oktober a.s. worden namelijk de toch al stevige regels voor zwaar verkeer nog verder aangescherpt en Amsterdam heeft al aangekondigd streng te gaan handhaven. Iets om rekening mee te houden dus wanneer u aan de slag moet met vergunningen in Amsterdam!

Strengere regels en strikte handhaving

In 2018 nam Amsterdam maatregelen om de kwetsbare bruggen en kademuren te beschermen tegen zwaar verkeer. Inmiddels is gebleken dat de regels voor zwaar verkeer nog verder aangescherpt moeten worden. Zo kan bijvoorbeeld vanaf 1 oktober alleen nog een zone jaarontheffing aangevraagd worden voor voertuigen tot 30 ton. De grens voor de routetoets verschuift daarmee ook van 45 naar 30 ton. Naast strengere regels voor vergunningen en ontheffingen, zijn er ook gedragsregels voor chauffeurs opgesteld. Een compleet overzicht vindt u in dit document: 2021-09 Nieuwsbrief Saan Vergunningen Amsterdam, aanscherping regels. Het is belangrijk dat u voor aanvragen voor projecten die starten vanaf 1 oktober, nu al rekening houdt met de nieuwe regels. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat de kosten voor de aanvragen van de vergunningen in Amsterdam, maar ook andere gemeentes, oplopen.

Door middel van kentekencamera’s en weegmatten zal er streng worden gecontroleerd. De boete bedraagt maar liefst € 1.109,- voor het ontbreken van de juiste vergunning en een aantekening in het dossier van de chauffeur.

Saan blijft het graag voor u regelen

Zoals u ziet wordt het er allemaal niet gemakkelijker op. Het betekent dat u de logistieke kant van uw project dus goed moet regelen. Gelukkig heeft Saan een gespecialiseerde afdeling Vergunningen. Voor onze collega’s van deze afdeling is het aanvragen van vergunningen en ontheffingen dagelijks werk. Zij kennen de stad Amsterdam en alle regels door en door, en weten bovendien de weg binnen de gemeente-instellingen waar de benodigde ontheffingen aangevraagd moeten worden. Ook nu de complexiteit voor vergunningen in Amsterdam toeneemt, kun u op hen blijven rekenen! En dat geldt natuurlijk ook voor onze kraanmachinisten en chauffeurs. Voor langdurige bouwprojecten kunt u bovendien terecht bij onze afdeling Bouwlogistiek: zij helpen u het logistieke proces efficiënt in te richten. Daarmee kunt u het aantal transportbewegingen terugbrengen en flink in kosten voor ontheffingen besparen.

Wij helpen u graag

Heeft u vragen over of hulp nodig bij het aanvragen van vergunningen of ontheffingen? Of heeft u interesse in onze bouwlogistieke oplossingen? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. Zij helpen u graag verder!

Terug naar nieuwsoverzicht