Bouwlogistiek voor VIA NoordZuidlijn

  • Bouwlogistiek

Voor VIA NoordZuidlijn verzorgt Koninklijke Saan de complete bouwlogistiek in Amsterdam voor zowel Visser & Smit Bouw zelf als voor haar onderaannemers. In opdracht van de gemeente Amsterdam is VIA verantwoordelijk voor de afbouw van de Noord/Zuidlijn in onze hoofdstad. Saan levert daarvoor een compleet team van medewerkers, verzorgt de warehousing en transporten en levert al het specialistische materieel en hulpmateriaal dat nodig is.

Dit omvangrijke bouwproject zorgt voor vele logistieke uitdagingen. De drukke binnenstad van Amsterdam moet zo min mogelijk hinder ondervinden van de bouw, er zijn vele onderaannemers betrokken bij het project en de ondergrondse werkzaamheden vergen vaak creatieve oplossingen en speciaal materieel. Om het hele logistieke proces in goede banen te leiden, besteedt VIA NoordZuidlijn delen van de bouwlogistiek in Amsterdam uit aan Koninklijke Saan.

  • VIA NoordZuidlijn heeft slechts één aanspreekpunt voor alle logistieke aangelegenheden. Saan stelde voor dit project een team samen met een projectleider, uitvoerders en logistieke medewerkers. Gezamenlijk verzorgen zij de planning en uitvoering van de logistieke werkzaamheden, onderhouden zij intensief contact met VIA en faciliteren zij de de logistiek van betrokken onderaannemers. Naast deze logistieke coördinatie maakt Saan indien nodig ook hijs- en veiligheidsplannen.

    Een belangrijk aspect in de dienstverlening is de warehousing. Saan verzorgt opslag en beheer voor korte en langere tijd van alle bouwmaterialen, waaronder glas, en duurzame goederen zoals meet- en regelkasten en communicatieapparatuur. De materialen worden just-in-time geleverd met Saan-materieel en intern getransporteerd naar de juiste plek op de bouwplaatsen met het meest geschikte materieel en hulpmateriaal zoals mobiele hijskranen, minikranen, trekkers met kranen, heftrucks en hijsportalen. Daarnaast levert Saan ook materieel en materiaal aan onderaannemers die werkzaam zijn voor VIA NoordZuidlijn.

    Ga naar projectenoverzicht