Bouwlogistiek voor glazen dak Den Haag Centraal

 • Bouwlogistiek

Op het centraal station Den Haag is een glazen dak gemonteerd. Koninklijke Saan verzorgde de bouwlogistiek van dit nieuwe dak voor gedelegeerd opdrachtgevers Colt International en ProRail. In Delft had Saan een tijdelijk distributiecentrum ingericht waar leveranciers alle materialen naar toe brachten. Vanuit dit distributiecentrum vervoerde Saan de materialen naar twee locaties op Den Haag Centraal om te lossen en daarnaast verleende Saan assistentie bij de assemblage.

Om de reizigers zo min mogelijk tot last te zijn, moest het laden en lossen zowel overdag als ’s nachts uitgevoerd worden. Met dit uitgangspunt ging men op zoek naar een flexibele logistieke partner en vond die in Saan. Een tijdelijk distributiecentrum van twee hallen werd in Delft aan de A4 door Saan ingericht. De leveranciers brachten alle materialen, zoals frames en glas, naar dit distributiecentrum toe. Deze materialen werden logistiek opgeslagen; aan de hand van een door Colt aangeleverde planning zodat ze eenvoudig weer te laden en te vervoeren waren. Op afroep vervoerde Saan dan de materialen naar twee verschillende locaties op station Den Haag Centraal om daar te lossen. De lege assemblage van de bouwmaterialen op de openbaar vervoer terminal nam Saan direct weer retour naar het distributiecentrum in Delft. Zo werd het logistieke proces op en om de bouwlocaties efficiënter en duurzamer.

 • Het dak bestaat uit grote frames waarin de glazen platen werden gelegd. Ter ondersteuning assisteerde een logistiek medewerker van Saan met het assembleren van deze frames. Verder verrichtte Saan de volgende werkzaamheden:
  – Voorbereiding Projectaanpak
  – Distributiecentrum in Delft opgezet
  – Assistentie bij de assemblage op Den Haag Centraal
  – Transport Delft – Den Haag
  – Lossen materialen
  – Inzet trekker en 2 vlakke trailers
  – Inzet 3 heftrucks met lange lepels (capaciteit 4 ton)

  Ga naar projectenoverzicht