Complete bouwlogistiek NH Hotel Barbizon Palace

  • Bouwlogistiek

Hoofdaannemer Hillen & Roosen renoveerde in opdracht van NH Hotel Group Benelux het NH hotel Barbizon Palace aan de Prins Hendrikkade in het centrum van Amsterdam. Koninklijke Saan verzorgde hiervoor de totale bouwlogistiek, organisatie en af-/aanvoer van (bouw)materialen, vanaf het centrale logistieke terrein (HUB) naar het NH Hotel. 

Het 265 kamers tellende hotel onderging in een tijdsbestek van een half jaar vanaf eind december een grondige renovatie. Naast renovatie van alle gangen en de 265 hotelkamers werden diverse installaties vervangen of gerenoveerd. Omdat bouwen in hartje Amsterdam om een nauwkeurige logistieke organisatie vraagt, heeft Hillen & Roosen Koninklijke Saan gevraagd als expert in bouwlogistiek in Amsterdam expert. Samen met alle onderaannemers is er tijdens diverse leansessies gewerkt aan een strakke bouw- en transportplanning. Het werken met veel verschillende partijen op een beperkte bouwplaats en met een vaste deadline, vraagt om voorruit denken en ‘waar maken’ wat je zegt. Iedere onderaannemer is namelijk afhankelijk van de voortgang van de andere bouwpartners.

  • Saan verzorgde dagelijks de ontvangst van alle materialen van verschillende onderaannemers. Via een ticketsysteem vroegen de onderaannemers wanneer zij welke materialen bij de HUB konden aanleveren en gaven aan welke materialen bij welke batch hoorden. Een batch is een cluster met kamers waarop de bouwplanning was georganiseerd. Bij ontvangst controleerde Saan op schade en aantallen. Alles werd per batch gesorteerd en vanaf 16:00 uur door Saan naar het hotel gebracht.

    Er is gewerkt met ‘just-in-time’ levering om te voorkomen dat er teveel voorraad op de bouwplaats en gangen stond. Iedere onderaannemer moest zijn voorraad de volgende dag verbruikt hebben. Bij het hotel maakte Saan gebruik van de externe bouwlift die uitkomt op de etages. Na het aanleveren van de bouwmaterialen bij de batches, werden de lege karren weer mee retour genomen zodat deze karren de volgende dag weer gebruikt konden worden.

    Saan werd door Hillen en Roosen gekozen, omdat al eerder bij reeds uitgevoerde projecten de totale horizontale logistiek naar tevredenheid werd verzorgd voor deze aannemer. Verder is naar synergie gekeken in kennis en ervaring, de beschikbare HUB, (hulp)materialen en flexibiliteit die Saan biedt. De juiste logistieke planning was cruciaal bij een succesvolle realisatie van dit renovatieproject. Daarom moest de beschikbare HUB optimaal gebruikt worden om overlast voor de omgeving te minimaliseren en het werk onverhinderd door te laten gaan.

    Ga naar projectenoverzicht