Drukpersen De Telegraaf intern verplaatst

Saan heeft diverse grote en kleine drukwerken intern verhuisd bij de drukkerij van De Telegraaf. Saan heeft het intern verhuizen en plaatsen van deze drukpersen in 10 weken tijd uitgevoerd, voornamelijk tijdens de dagdiensten.

Over een periode van drie maanden heeft Saan Industriële Verhuizingen in opdracht van ManRoland Web Systems diverse grote en kleine drukwerken bij De Telegraaf intern verhuisd. Op de locatie Voorburgwal in de rotatiehal, waar het dagblad De Telegraaf wordt gedrukt, zijn tijdens de eerste fase kleine en grote drukwerken verwijderd. In de 2e fase zijn de drukwerken op hun nieuwe posities geplaatst door de machinetransporteurs van Saan. Hiervoor werd het 320 tons hijsportaal van Saan gebruikt. Verder is de 50 tons machinekar ingezet, die speciaal voor het verplaatsen van deze extra zware lasten is ontwikkeld. De kleine drukwerken hebben namelijk al een gewicht van 25 ton en de grote drukwerken zijn rond de 45 ton.

  • Om de belasting over de vloeren goed te kunnen verdelen zijn er 55 draglineschotten neergelegd en is er een schottenbaan aangelegd met op- en afritten. Zo kon de vloerbelasting op de juiste manier worden gespreid.
    Saan heeft het intern verhuizen en plaatsen van de drukwerken in 10 weken tijdens dagdiensten uitgevoerd. Daarna hebben de industriële verhuizers van Saan ManRoland nog 2 weken geassisteerd in dag- en nachtdiensten bij het demonteren en monteren van persdelen, bordessen, papierdoorvoeren en dergelijke. De samenwerking tussen ManRoland en Saan verliep zeer prettig, de productieprocessen werden zo min mogelijk gehinderd en dat leverde zeer tevreden projectverantwoordelijken bij De Telegraaf op.

    Ga naar projectenoverzicht