Nieuwe Gigant hydraulische pers voor VDL VDS in Hapert

Voor VDL VDS Technische Industrie heeft Koninklijke Saan een nieuwe 800 ton hydraulische pers vanuit Bologna (IT) naar Hapert (NL) getransporteerd. Daarna hebben de industriële verhuizers van Saan deze nieuwe 800T Gigant pers binnen op de fundatie geplaatst. De nieuwe pers zorgt voor een flinke uitbreiding in de hydraulische perscapaciteit van VDL VDS en zal vanaf de zomer van 2020 worden ingezet voor nieuwe projecten.

VDL VDS Technische Industrie uit Hapert is gespecialiseerd in stampwerk (middelgrote en grote series). Er wordt volautomatisch geperst tot en met 800 ton. Dunplaatwerk zoals knippen, stampen, puntlassen, CNC-puntlassen, CNC-ponsen en robotlassen. Daarnaast voeren ze ook diverse assemblagewerkzaamheden uit. VDL VDS Technische Industrie  is onderdeel van VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven.

Gigant hydraulische pers

Perskracht van 800 ton

Deze hydraulische pers heeft een perskracht van 800 ton en een persbed van 2500 x 1730 mm. Het totaalgewicht is ruim 150 ton en is modulair binnen het pand opgebouwd. Om de pers te kunnen plaatsen moest het dak plaatselijk worden verhoogd en het centrale koelsysteem vernieuwd. Voor de fundering, 3 meter de grond in, was 125 m3 beton nodig. De pers is samengesteld 8,5 meter hoog, maar is 1 meter in de grond geplaatst voor een betere bereikbaarheid van de tafel.

 

Gelet op het gewicht en de afmetingen van de pers heeft Saan voor het transport een beroep gedaan op concullega BOLK Transport uit Almelo. BOLK heeft het volledige transport van de pers op zich genomen, inclusief het traject van vergunningsaanvragen.

 

 

 • Dak open gemaakt

  De hydraulische pers bestaat uit de volgende hoofdcomponenten: Onderstuk van 35 ton, 2x zijwanden van 10 ton per stuk, de ram/stoter van 17 ton en de bovenbouw van 46 ton. Saan heeft de persdelen intern gelost met een 50 tons hijsportaal. Daarna zijn de persdelen d.m.v. machinekarren naar de gewenste locatie in de fabriek getransporteerd. Vervolgens zijn de persdelen met een 180 tons portaal op de uiteindelijke positie in de fundatie geplaatst.

  Door de hoogte van de pers is eerst het dak open gemaakt zodat er ruimte vrij kwam om daarna ook de bovenbouw te kunnen plaatsen. Saan Industriële Verhuizingen is specialist in het verhuizen van machines en zoekt altijd naar de beste oplossing om machines snel, veilig en goed te plaatsen. Van klein tot groot: uw machineplaatsing wordt gewoon goed geregeld!

   

  Meer weten over machineverhuizingen?

  Is uw machinepark ook aan verandering toe of investeert u in nieuwe machines? Wilt u een een zware machine intern (ver)plaatsen? Neem dan gerust contact  met ons op. De industriële verhuizers van Saan hebben ruime ervaring met machineverhuizingen in verschillende branches. Elke verhuizing van machines is weer anders want elke machine is anders en elke locatie is anders. Hoe groot, zwaar of kwetsbaar uw machines ook zijn, en hoe lastig de locatie ook is, Saan zorgt ervoor dat uw machines veilig en snel verplaatst worden.

   

  Ga naar projectenoverzicht