Saan assisteert bij plaatsing van zonnepanelen Westergasfabriek

De Westergasfabriek, waar ooit gas uit steenkolen werd geproduceerd voor de stadsverlichting van Amsterdam, investeert flink in duurzame herontwikkeling en inspireert graag anderen om hetzelfde te doen. Daarom is het dak van de Gashouder ter beschikking gesteld aan buurtbewoners en bedrijven om zonnepanelen daarop te plaatsen. Saan assisteerde leverancier Zonnefabriek bij de plaatsing van zonnepanelen bij dit bijzondere duurzaamheidsproject.

Assistentie met torenkraan en heftruck

Maandag stond de Liebherr MK88 torenkraan van Saan bij het markante ronde gebouw de Gashouder op de Westergasfabriek om de materialen van Zonnefabriek op het dak te hijsen. Het ging om de zonnepanelen, stenen en het montage materiaal, in totaal ongeveer 100 pallets. Vanwege de omvang van de Gashouder, bijna 55 meter doorsnede, maakte het noodzakelijk tijdens de werkzaamheden de torenkraan drie keer te verplaatsen. Een andere Saan-medewerker assisteerde op de grond met een heftruck met het verplaatsen van de pallets met materialen.

Zonnefabriek focust op kwaliteit

Zonnefabriek werd in 2009 opgericht en door de jaren heen heeft het innovatieve bedrijf een grote klantenkring opgebouwd: van bescheiden installaties met 5 of 6 panelen tot grootschalige projecten op bedrijfspanden. Men heeft ervaring met plaatsing van zonnepanelen bij zowel particulieren als bedrijven door heel Nederland. De focus ligt op het leveren van installaties van hoge kwaliteit met een lange levensduur.

Bijzonder initiatief Westergasfabriek

Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk, rendabel en heel duurzaam, maar niet ieder dak is geschikt om zonnepanelen erop te plaatsen. De Gashouder heeft een enorm dak waar tot op heden geen gebruik van werd gemaakt. Het dak is nu door de Westergasfabriek beschikbaar gesteld speciaal voor buurtbewoners die geen geschikt dak hebben om zonnepanelen op te plaatsen. Met minimaal twee zonnepanelen zijn buurtbewoners lid geworden van Coöperatie Westergasfabriek Ecostroom. Die zonnepanelen zijn geplaatst op het dak van de Gashouder en zo kunnen de buurtbewoners toch gebruik maken van duurzame energie. Alle zonnepanelen zijn afgenomen door buurtbewoners en bedrijven rondom het Westerpark. Zonnefabriek leverde de zonnepanelen in opdracht van Coöperatie Ecostroom.

Terug naar nieuwsoverzicht