Samenwerking Theater Carré en Saan verlengd

Koninklijke Saan  en Koninklijk Theater Carré hebben besloten hun samenwerking met 5 jaar te verlengen. De goede relatie tussen Koninklijke Saan en Carré bestaat al sinds 1987, toen Saan assisteerde bij de uitvoering van de musical Cats. Als jarenlange partners zijn beide organisaties dan ook zeer trots om de samenwerking de komende vijf jaar wederom te continueren.

Aandacht voor mensen

Koninklijke Saan en Koninklijk Theater Carré delen dezelfde kernwaarden en ambities en staan voor kwaliteit, traditie en innovatie. Centraal voor beide organisaties staat aandacht, voor en van mensen. Saan speelt een belangrijke rol voor Carré door het ter beschikking stellen van transportmateriaal en hijskranen. Zo verzorgt Saan tijdens de opbouw van het Wereldkerstcircus alle transporten van en naar het theater. Daarnaast ondersteunt Saan renovatieprojecten van Carré door inzet van materieel. De komende jaren gaat Saan zich ook richten op internationale transporten rondom grote theaterproducties in Carré.
Carré biedt Saan de perfecte omgeving voor relatiemanagement, door zakelijke relaties en collega’s unieke avonden uit te laten beleven in hét theater van Nederland. Ter ere van de verlenging van de ondersteuning en prettige samenwerking heeft Carré een maquette van het iconische theater ter beschikking gesteld, die tentoongesteld zal worden in het Saan Museum in Diemen.

Kraan voor Musical Cats

De hechte samenwerking onstond in 1987. Piet Saan, de toenmalige directeur van ons bedrijf schrijft hierover in zijn memoires: “Het theater Carré werd verbouwd en Saan voerde daar allerlei klussen uit. Op een ochtend kreeg ik bezoek van de Artistiek directeur van Carré, Hubert Atjak, die met de volgende vraag bij mij kwam. Hij wilde als eerste in Nederland de musical ‘Cats’ uitvoeren. Hij was naar Londen geweest, waar deze musical al maanden liep. Er was een scene bij, waar de koningskat overleed en daarna op een grote autoband naar de kattenhemel ging. In Londen deden ze dit met een heftruck, maar Hubert wilde het anders. Maar hoe, dat wist hij nog niet. Hij vroeg of dit een leuke opdracht voor Saan was.” Piet Saan ging met zijn medewerkers van de Technische dienst aan de slag en paste een kort daarvoor aangeschafte autolaadkraan aan. Daarmee werd de kat staande op de autoband met een zwaaiende beweging naar de kattenhemel gebracht. Als dank voor de inzet zag de band eruit als het logo van Saan.

Saan steunt voortbestaan Carré

Heleen Leushuis, Manager Sales & Partnerships Koninklijk Theater Carré en Rutger Alferink, algemeen directeur van Koninklijke Saan tekenden onlangs de overeenkomst voor de samenwerking. “We zijn heel blij met de verlenging, de samenwerking tussen Saan en Carré is altijd erg goed geweest. De komende jaren gaan wij ons richten op de intensivering van de samenwerking en wij kijken ernaar uit Saan en hun relaties veelvuldig te mogen verwelkomen in Carré voor een mooie theaterbeleving”, zegt Heleen Leushuis, Manager Sales & Partnerships Koninklijk Theater Carré. Rutger Alferink, algemeen directeur van Saan beaamt dit. “We hebben inmiddels een lange geschiedenis samen en onze medewerkers werken altijd graag voor Carré. Het blijft toch een unieke locatie en het is mooi dat we het theater met meerdere disciplines van ons bedrijf van dienst kunnen zijn. We leveren onze mobiele hijskranen en verzorgen transport en opslag van materialen voor hen. Saan vindt het belangrijk dat een deze historische culturele plek blijft bestaan. Met deze samenwerkingsovereenkomst ondersteunen we Carré en het leuke is dat wij onze relaties daardoor ook iets moois te bieden hebben en hen kunnen laten genieten van een divers aanbod aan theatervoorstellingen.”

Terug naar nieuwsoverzicht