Nu: volledig elektrische minikranen bij Saan

De minikranen van Saan worden op allerlei gebieden ingezet. Bijvoorbeeld voor industriële verhuizingen voor onze klanten in de foodsector en de maakindustrie of om materialen te hijsen in de bouw. Na een aantal jaren trouwe dienst waren zij aan vervanging toe. Wij stellen graag onze 2 nieuwe elektrische minikranen aan je voor: de volledig elektrische Hoeflons, de C10e en de C30e.

Kleine krachtpatsers: 4 ton en 9 ton hijscapaciteit

De kleinste van de twee, de Hoeflon C10e, is maar een ukkie als je hem zo ziet. Maar schijn bedriegt: hij is echt een kleine krachtpatser. Hij kan tot maar liefst 4 ton aan gewicht hijsen, terwijl hij zelf maar 5 ton weegt. Hij is zelfs zo compact dat hij door elke standaard deuropening past. In transportstand meet hij slechts 3,93m x 0,8m x 1,97m (LxBxH). Voor het afstempelen heeft hij slechts een bescheiden ruimte nodig.

Zijn grote broer, de Hoeflon C30e, is dan wel wat minder compact en zwaarder, maar daar krijg je dan ook wel veel extra capaciteit voor terug. Deze minikraan hijst tot 9 ton aan gewicht, en kan zelfs rijden met de last in de kraan! Hoewel hij natuurlijk groter is dan de C10e, past hij eenvoudig door een dubbele deur en is hij heel wendbaar. In transportstand zijn z’n afmetingen 3,85m x 1,2m x 2m (LxBxH).

Op bouwstroom én accu

Bij het inkoopproces voor de vervanging van onze oude minikranen hebben we naast de capaciteit natuurlijk ook gekeken naar duurzaamheid. Waar mogelijk kiezen we tegenwoordig voor elektrisch materieel. Onze vorige versies konden wel al op bouwstroom draaien, maar hadden nog een dieselmotor. Deze nieuwe, volledig elektrische minikranen beschikken over een accu, waardoor ze niet afhankelijk zijn van bouwstroom. De accu heeft een grote capaciteit: voldoende om een dag op locatie te kunnen draaien. Gewoon groen geregeld dus!

Non marking rupsbanden

Tot slot hebben de kranen rupsbanden, waardoor ze op alle terreinen kunnen rijden. Zelfs een helling nemen is geen probleem. Het zijn zogenaamde non-marking rupsbanden, dus zij laten geen sporen achter op de vloer. Wel zo fijn als je de vloeren van je nieuwe bedrijfshal netjes en schoon wilt houden!

Multifunctioneel inzetbaar

Voor welke klussen kunnen wij deze minikranen voor je inzetten? De mogelijkheden zijn heel divers:

  • Hijsen van glas en andere bouwmaterialen op bouwterreinen
  • Inpandig hijswerk van afbouwmaterialen
  • Het plaatsen of verhuizen van machines in productieruimtes
  • Werkzaamheden in cleanrooms
  • Het plaatsen van sculpturen of andere grote kunstobjecten
  • Plaatsen van grote en zware interieurbeplanting

 

Heb je een logistieke uitdaging waar we je bij kunnen helpen met een van deze nieuwe elektrische minikranen? Neem dan contact op met onze afdeling Industriële Verhuizingen (iv@saan.nl) of onze afdeling Kraanverhuur (kranen@saan.nl), telefoon: +31 (0)20-6606060.

 

Terug naar nieuwsoverzicht