Verhuizing Tabor College Werenfridus

Het Tabor College Werenfridus is een middelbare school voor havo, atheneum, gymnasium en tweetalig onderwijs in Hoorn. Het schoolgebouw is geen monument maar wel beeldbepalend. Daarom wordt een deel van het oude pand verbouwd en een gedeelte nieuw aan gebouwd. De buitengevel blijft staan zodat het straatbeeld niet verandert. Begin 2018 is het nieuwe schoolgebouw klaar om te betrekken op de oude vertrouwde locatie.

Opdracht
Tijdens de herfstvakantie heeft Koninklijke Saan het oude gebouw, aan de Keyzerstraat 1 in Hoorn, in slechts één week tijd volledig verhuisd naar een tijdelijke schoollocatie, aan de Nieuwe Steen 2 in Hoorn. De verhuizing omvatte het verhuizen van al het mogelijke meubilair, kluisjes, praktijkspullen, computers etc. van 1200 leerlingen, inclusief 1200 fietsenrekken. Verder is de inventaris van 60 leslokalen met praktijk ruimtes, 20 kantoren, mediatheek en aula’s verhuisd.

 • Strakke planning
  Om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, heeft Saan Verhuizingen ervoor gekozen om met vier verhuiswagens tegelijkertijd te verhuizen. Twee laadploegen stonden de wagens bij het schoolgebouw in te laden en twee losploegen waren op de nieuwe locatie alles aan het inhuizen. Op zaterdag zijn de eerste verhuizers gestart met de voorbereidingen zodat er vanaf maandag op volle sterkte verhuisd kon worden. Met in totaal 26 verhuizers en ongeveer 25 vrachtwagens per dag was deze verhuizing op donderdag al zo goed als klaar. Op vrijdag zijn alleen de laatste punten nog afgerond.

  Garantie
  Het college wilde vooraf de garantie dat deze grote verhuizing binnen een week volledig klaar zou zijn. Dat is prima gelukt; na de herfstvakantie zaten alle leerlingen weer in de schoolbanken op hun tijdelijke schoollocatie aan de Nieuwe Steen.

  Opslag
  De niet gebruikte inventaris is tijdelijk in opslag genomen bij Saan. Tot de nieuwbouw klaar is, blijven deze spullen in opslag staan en worden daarna naar het nieuwe gebouw verhuisd

  Ga naar projectenoverzicht