Investeringen in het wagenpark

Saan maakt investeringen voor de toekomst in haar wagenpark. De afgelopen weken zijn er diverse nieuwe voertuigen ingestroomd. Allereerst een nieuwe Liebherr LTM 1060-3.1. Deze mobiele telekraan heeft een mastlengte van 48 meter en is uitgevoerd met een dubbele klapjib, vliegtuigverlichting, 12.8 ton ballast, een achteruitrijcamera en afstandsbediening. Op de 2-assige Stasse/H&W ballastaanhanger worden de extra ballast, het 3-schijfs hijsblok, het zware hijsgereedschap en de grote stempelschotten vervoerd. Deze multifunctionele kraan is o.a. goed inzetbaar op de vele bouwplaatsen rondom onze vestigingen Diemen, Tilburg en Utrecht. Omdat deze mobiele telekraan multi-inzetbaar is, heeft Saan de tweede LTM 10.60-3.1 al besteld en deze wordt in juni verwacht.

Combinatie met extra wendbaarheid

Vorige week is een super wendbare combinatie van een Daf XF 450 FTN 6×2 trekker met een Faymonville MAX110 schuifzeilenoplegger afgeleverd in Tilburg. Voor extra wendbaarheid is de trekker besteld met een gestuurde naloop-as in een extra korte (310) wielbasis. En o.a. voorzien van een MX-11 motor met Silent-modus, Engine Brake en ZF traXon versnellingsbak, lucht-geveerde stoelen en bedden zodat deze combinatie voor internationale opdrachten ingezet kan worden. Ook over het brandstof- en energieverbruik is goed nagedacht met de Predictive Cruise Control, de LED-flitsers in de grille en LED-werkverlichting rondom. De oplegger is met een 3-assige gedwongen gestuurde MAX110, in de korte (860) uitvoering, geleverd om de maximale wendbaarheid te garanderen. Daarnaast is deze combinatie uitgerust met een gegalvaniseerde Dhollandia DH-AR3/4 hydraulische oprijramp met antislip roostervloer.

Deze krachtige nieuwe combinatie, uitgerust met al het benodigde gereedschap voor machineverhuizingen, wordt vanuit onze vestiging in Tilburg o.a. ingezet voor het verhuizen van zware machines, het vervoer van zware heftrucks en het aan- en afvoeren van ander zwaar materieel bij onze activiteit Industriële Verhuizingen. De reeds bestelde identieke 2e combinatie komt waarschijnlijk al over een maand binnen op onze vestiging Diemen.

Multifunctionele schuifzeilenoplegger

Deze week is ook nog een Schmitz schuifzeilenoplegger afgeleverd die versteld kan worden naar een 2e rijhoogte voor een 95 cm. megatrekker. Verder heeft deze oplegger o.a. een hydropneumatisch hef- en schuifdak, een verbreedbaar achterportaal, stapelbare aluminium huifplanken en een vloer voor 8000 kg aslast. Deze oplegger wordt ingezet bij machineverplaatsingen voor onze klanten in o.a. de foodsector, de medische- en de maakindustrie.

Investeringen voor de toekomst

Al deze investeringen zijn gemaakt om het wagenpark uit te breiden maar zeker ook ‘up to date’ te houden zodat Saan goed voorbereid is op de toekomst. De eigen Technische Dienst van Saan zorgt natuurlijk voor het juiste onderhoud van deze nieuwe investeringen en het gehele Saan-wagenpark. Elke nieuwe trekker, oplegger of kraan krijgt daarom eerst een grondige technische inspectie voordat hij goedgekeurd wordt en de werkplaats mag rijden en de weg op kan.

Terug naar nieuwsoverzicht